Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

SJ nyanställer 145 medarbetare till tågen

Tågresandet är på frammarsch igen och allt fler resenärer vänder sig återigen till SJ för klimatsmarta och smidiga resor. För att möta den ökande efterfrågan nyanställer SJ nu över 125 tågvärdar och bidrar till att skapa nya arbetstillfällen i flera delar av Sverige. Just nu pågår även rekryteringen av 20 nya lokförare.

När efterfrågan på tågresor ökar behöver SJ växla upp och rekrytera flera nya medarbetare ombord. De aktuella tjänsterna rör både tillsvidare- och timanställningar. I den aktuella rekryteringsprocessen kommer SJ att nyanställa över 125 tågvärdar som efter en gedigen grundutbildning kommer att vara redo att tillhandahålla förstklassig service för resenärerna. SJs tågvärdar har också ett stort ansvar för resenärernas trygghet ombord. Sedan tidigare pågår även rekryteringen av 20 nya lokförare.

Tågvärdarna som rekryteras under hösten och vintern kommer att få möjlighet att växa tillsammans med Sveriges största järnvägsföretag, SJ. De nya medarbetarbetarna kommer att utgå ifrån Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävle.

Det är inte bara på personalsidan som SJ förstärker framöver. SJ har nyligen även beslutat om att köpa in 25 nya regionaltåg för att möta det ökade intresset för klimatsmarta, bekväma och effektiva tågresor. De nya tågen kommer bland annat att användas för den regionala trafiken i Stockholm-Mälardalen.

- Våra kommande nyanställningar och vår satsning på nya regionaltåg är kraftfulla investeringar inför framtiden. Intresset för tågresandet är starkt i dag och vi är övertygade om att efterfrågan kommer att öka ytterligare, säger Madeleine Raukas, vice vd SJ.

Att arbeta som tågvärd är en spännande och varierande tjänst med hela Sverige som arbetsplats. I arbetet som tågvärd är man SJs ansikte utåt i en koncern med över 5000 medarbetare. Tillsammans bidrar företagets samtliga anställda till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som tågvärd på SJ arbetar man också varje dag för ett av Sveriges grönaste varumärken och för att de svenska klimatmålen ska nås.

Jobbannonserna hittar du på SJs hemsida.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.