Gå direkt till innehåll
SJ lanserar nytt tågluffarkort för sommaren 2021

Pressmeddelande -

SJ lanserar nytt tågluffarkort för sommaren 2021

Ett nytt tågluffarkort från SJ gör det enklare att semestra klimatsmart och upptäcka mer av Sverige i sommar. Tågluffarkortet gäller för obegränsat resande under sju, femton eller trettio dagar och är giltigt under perioden 14 juni – 15 augusti.

Intresset för klimatsmarta resor har ökat rejält de senaste åren och allt fler svenskar föredrar numera att semestra på hemmaplan. Ett bra exempel på den miljömedvetna semestertrenden är det ökade intresset för att tågluffa. Nu möjliggör SJ för fler att uppleva svenska guldkorn och den 31 maj släpps ett tågluffarkort som kan användas för resor på alla de sträckor inom Sverige där SJ och Tåg i Bergslagen trafikerar. Nytt för i år är att man kan välja tre olika alternativ för sin tågluff: 7, 15 eller 30 dagar.

- För den som aldrig rest speciellt mycket med tåg, men som är sugen att prova på, kan 15 dagar kännas som en lång tid. Sju dagar kan därför vara ett bättre ”första” steg, säger Eveline Haugaard, produktansvarig för tågluffarkortet på SJ.

Med SJs nya tågluffarkort blir stora delar av Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder, mer tillgängligt för alla. Korten är kraftigt rabatterade jämfört med att köpa enkelbiljetter och studenter och pensionärer reser billigast av alla. Kortet är personligt och gäller för resor i 2 kl på dagtåg samt i 2 kl sittplats på nattågen.

- Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar, säger Lava Mahmod, försäljningsansvarig för tågluffarkortet på SJ.

SJs Tågluffarkort Sverige kan köpas på sj.se i SJs app under fliken Pendlarbiljetter, hos SJ Lounge, SJ Kundservice samt SJs återförsäljare.

Fakta om SJ Tågluffarkort 2021:

  • Pris från 1145:-
  • Alla linjer inom Sverige
  • Köp av tågluffarkortet ger dubbla SJ Prio poäng.
  • Öppen reseperiod 14/6 - 15/8
  • Dagtåg 2 kl
  • Nattåg 2 kl sittplats
  • 20% rabatt i bistron samt på förbeställd mat
  • Platsreservation ingår där möjligt
  • Förköp kortet 15 dagar innan första resedag
  • Scandic ger 15 - 20% rabatt på hotell till de som köper tågluffarkortet och är SJ Prio medlemmar.


Mer information finns på:
sj.se/tagluff

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.