Gå direkt till innehåll
SJ lanserar nytt tågluffarkort för resor i Sverige

Pressmeddelande -

SJ lanserar nytt tågluffarkort för resor i Sverige

Ett nytt tågluffarkort gör Sverige mer tillgängligt för svenskarna i sommar. Kortet finns i flera varianter, för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. Det gäller för resor till nästan 300 stationer i hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Med kortet kan även barnfamiljer luffa runt i Sverige på ett enkelt och prisvärt sätt.

Att tågluffa har blivit allt mer populärt under senare år. Redan i fjol testade SJ ett tågluffarkort för studenter och ungdomar, vilket gav positiv respons och önskemål från fler målgrupper om att få möjlighet att luffa runt i Sverige. Därför satsar nu SJ på ett nytt brett tågluffarkort, som gör det möjligt för fler svenskar att luffa runt i Sverige under sommarmånaderna.

- I sommar stannar fler svenskar i Sverige på semestern än tidigare och vi märker att många vill boka tågresor nu när vi återigen kan resa fritt inom Sverige. Med vårt tågluffarkort kan de upptäcka vårt vackra land under två eller fyra veckor. Man behöver inte resa långt bort för att få fantastiska semesterupplevelser, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

Det nya kortet går att köpa för antingen 15 eller 30 dagar under perioden 2 juni till 22 augusti och ger rätt till obegränsat antal resor på SJs alla dag- och nattåg i Sverige, i 2 kl på dagtåg samt i 2 kl sitt- och liggvagn på nattågen under perioden. Tågluffarkort finns att köpa för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. 

Familjer som vill tågluffa med sina barn köper tågluffarkort till de vuxna och utnyttjar ordinarie barnerbjudande, som till exempel innebär 15 procent av vuxenpriset på snabbtåg och intercitytåg samt 5 kronor (bokningsavgift) för barnbiljetter på regionaltåg. (se nedan faktaruta).

Att Folkhälsomyndigheten har hävt reserestriktionerna för resor inom Sverige innebär en ökad efterfrågan på sommarbiljetter. SJ fortsätter ha fokus på att kunna erbjuda trygga resor och att undvika smittspridning och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

- Vi lanserar ett tågluffarkort för att möta den ökande efterfrågan på tågresor, som vi sett under senare år. Under våren har restriktionerna till följd av coronaviruset påverkat resandet, men nu börjar allt fler åka tåg igen. Vi jobbar hårt för att det även fortsättningsvis ska vara tryggt för våra resenärer att välja tåget och är övertygade om att klimatsmart resande med tåg kommer att vara framtidens sätt att resa, säger Tobbe Lundell.

Fakta
SJ Tågluffarkort Sverige - 15 eller 30 dagar

Innehavaren kan resa (obegränsat antal resor) med SJs tåg i Sverige under 15 alternativt 30 dagar i följd mellan 2 juni och 22 augusti. Resorna måste bokas i förväg och är kostnadsfria.

Pris för vuxna, pensionärer och studenter/ungdom

                                           15 dagar           30 dagar

Vuxen                               3295 kr              4695 kr
Pensionär                         2645 kr              3745 kr
Student/ungdom             1995 kr               2795 kr

Familjer som vill tågluffa med sina barn köper tågluffarkort till de vuxna och utnyttjar SJs ordinarie barnerbjudande för barnen. Detta innebär att den som reser med vuxen- eller pensionärsbiljett i 2 klass kan ta med ett eller två barn upp till och med 15 år (för student/ungdom gäller ett eller två barn upp till 6 års ålder) och endast betala följande per barn:

SJ Snabbtåg och SJ InterCity: 15 % av vuxenpris
SJ Regional: 5 kr (bokningsavgift vid platsreservation)
SJ Nattåg: 50 % av vuxenpris

SJs Tågluffarkort Sverige är digitala och personliga och kan köpas på sj.se och i SJs app under fliken Pendlarbiljetter samt hos SJ Service Center, SJ Kundservice samt SJs återförsäljare med Linkonline.

Hos SJ räknas du som ungdom upp till 26 år och studenter måste kunna visa giltig studentlegitimation. SJ godkänner studentlegitimationer från Mecenat, Studentkortet och ISIC.

För mer information kontakta:

SJs presstjänst, 010-751 5184, press@sj.se

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.