Gå direkt till innehåll
SJ inför ett nytt erbjudande på alla snabbtåg, 2 klass Lugn

Pressmeddelande -

SJ inför ett nytt erbjudande på alla snabbtåg, 2 klass Lugn

Den 15 september inför SJ ett nytt erbjudande på alla snabbtåg. Komfort- och prismässigt kommer det nya erbjudandet att ligga mellan 2 och 1 klass och har fått namnet 2 klass Lugn. En resa i 2 klass Lugn passar alla som i lugn och ro vill arbeta, studera eller koppla av under resan.

SJ har tillsammans med sina kunder tagit fram ett nytt kunderbjudande som komfort- och prismässigt ligger mellan 2 och 1 klass och som fått namnet 2 klass Lugn. Konceptet har utformats utifrån de ökande behoven av lugn och ro i samhället. 2 klass Lugn passar alla som i en lugn omgivning vill arbeta, studera eller koppla av under resan. Det nya erbjudandet kommer att finnas som ett val när resenären bokar sin resa med avgång 1 november eller senare. Precis som tidigare väljer resenären det erbjudande som passar bäst, men nu finns det tre erbjudanden att välja mellan: 2 klass, 2 klass Lugn och 1 klass.

I 2 klass Lugn ska samtal ske med dämpad röst, all elektronik vara på ljudlöst och hörlurar användas med en volym som inte stör andra resenärer. Förutom lugn och ro ingår i 2 klass Lugn en enklare frukost på avgångar före klockan 09 och kaffe eller te från bistron under hela resan.

Barnrabatter och SJs barnerbjudande gäller inte i 2 klass Lugn. Studenter och pensionärer har samma rabatter som i 2 klass. Det är inte möjligt att boka gruppresor i 2 klass Lugn.

-Enligt de marknadsundersökningar vi gjort tror vi att 2 klass Lugn kommer att passa många affärsresenärer som tidigare reste i 2 klass och vill ha bra möjligheter att utnyttja restiden till arbete, säger Malin Edhäll, konceptansvarig för 2 klass Lugn.

2 klass Lugn kommer att vara synlig och valbar för resenären när den från och med 15 september köper en resa med avgång 1 november eller senare. SJ kommer inte att placera en resenär i 2 klass Lugn som själv valt att resa i 2 klass.

2 klass Lugn kommer att bestå av en hel vagn i X 2000 och är alltid den andra vagnen räknat från drivenheten. Det innebär att de lugna platserna blir fler på avgångar med X 2000. I vagnen finns informationsdekaler och på dörrarna taktila dekaler. En 2 klass Lugn-vagn känns också igen på att stolarna har blå nackskydd. På övriga snabbtåg finns 28 2 klass Lugn-platser i en tydlig utmärkt del av vagn 2.

-2 klass Lugn är också ett svar på det ökade intresset SJ ser för resor där möjligheten att arbeta, studera eller koppla av ökar. På så vis är 2 klass Lugn också ett alternativ när platserna i 1 klass inte räcker till, säger Malin Edhäll, konceptansvarig för 2 klass Lugn.

En resa i 2 klass Lugn kommer prismässigt att ligga mellan priset för 1 och 2 klass. Precis som för övriga biljetter kommer priset vara rörligt.

Samtidigt som 2 klass Lugn införs 1 november tas Tyst avdelning bort på alla snabbtåg.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.