Följ SJ

​SJ gratulerar Kalf & Hansen till utmärkelsen Årets Hållbara Krog

Pressmeddelande   •   Okt 17, 2017 00:09 CEST

Far och son, Rune och Fabian Kalf Hansen, vann kategorin Årets Hållbara Krog på restauranggalan

SJs nya samarbetspartner och leverantör av ekologisk och närproducerad mat, Kalf & Hansen, vann utmärkelsen vid årets restauranggala. Det var hård konkurrens i den spännande klassen Årets Hållbara Krog.

Kalf & Hansen har etablerat sig som Stockholms främsta restaurang när det gäller ekologisk och närproducerad snabbmat. Sedan i våras serveras säsongsbetonad mat från Kalf & Hansen på SJs snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg/Malmö. Juryns motivering lyder ”KRAV-märkt och ekologiskt till 100 procent – och råvaror efter säsong. Hos Kalf & Hansen tummas inte på något: maskiner, kläder och inredning ska påverka jorden så lite som möjligt och överbliven mat tas till vara eller reas ut. Som på räls når nu krogens ekomat ut i stora delar av landet.”

- Vi gratulerar våra vänner på Kalf & Hansen. De är passionerade när det gäller att göra god ekologisk och närproducerad mat tillgänglig för en större publik, och det är därför vi är så glada över vårt samarbete eftersom det stämmer helt och hållet med SJs ambition, säger Johan Hallström, ansvarig för bistrosortimentet ombord på SJs tåg.

Läs mer om SJs bistrosortiment

Läs mer om Kalf & Hansen

För mer information, kontakta Johan Hallström 010-751 51 81 eller SJ Press 010-751 51 84 

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.