Gå direkt till innehåll
SJ är Sveriges grönaste varumärke - igen

Pressmeddelande -

SJ är Sveriges grönaste varumärke - igen

SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke inom alla branscher, och dessutom inom kategorin Transport för sextonde året i rad. Genom en undersökning bland svenska folket prisas SJ återigen för miljö- och hållbarhetsarbete i framkant. Detta visar årets rapport Svenskarnas Syn på Varumärken och Hållbarhet.

Utmärkelsen bygger på resultatet i undersökningen ”Svenskarnas Syn på Varumärken och Hållbarhet”. Det är en återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. Undersökningen har besvarats av över 1 000 svenskar i åldrarna 15-74 år. De har fått svara på frågor om miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i tiotalet olika branscher. Undersökningen har genomförts sedan 2008.

I undersökningen får SJ det högsta genomsnittliga värdet av alla varumärken. SJ uppnår dessutom ett extra starkt resultat som ett av få varumärken som i undersökningens historia har fått ett genomsnittligt värde över 5,0 på en skala 1-7. SJ fick alltså ta emot utmärkelsen Årets Push. Det innebär att SJ är en ledare för att skapa ett grönt varumärke när svenska folket tillfrågas.

- Det är förstås jätteroligt att vi uppfattas som det mest hållbara varumärket, för det är ju verkligen sant. Vår produkt är oslagbar när det kommer till hållbarhet, och det är extra roligt att få den här utmärkelsen i år eftersom vi har kraftsamlat i vårt hållbarhetsarbete, säger SJs kommunikations- och hållbarhetsdirektör Claes Lindholtz.

  Mer om undersökningen:

  Ständiga krav på ökad hållbarhet kommer inte bara från lagstiftare, myndigheter och organisationer, utan även från konsumenter. Målsättningen med ”Svenskarnas Syn på Varumärken och Hållbarhet” är att följa deras åsikt och inställning över tid.

  I årets rapport har man övergått från att utse vinnare till att identifiera upplevt hållbara varumärken enligt konsumenterna. Genom denna förändring har fokus skiftat till att erhålla djupare insikter kring varför vissa företag lyckas bättre med hållbarhetsarbetet och vad kunderna verkligen efterfrågar. På detta sätt blir hållbarhetsprestationer mindre en tävling om utmärkelser och i stället en källa till inspiration och vägledning för hela näringslivet.

  Ämnen


  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

  Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

  Kontakter

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  Presskontakt 010-751 51 84
  SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

  SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

  Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
  Peter Kraméus

  Peter Kraméus

  Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
  Marcus Fleetwood

  Marcus Fleetwood

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Lina Edström

  Lina Edström

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Trafikverkets pressjour

  Trafikverkets pressjour

  Presskontakt 0771-31 15 00
  Jernhusens huvudkontor växel

  Jernhusens huvudkontor växel

  Presskontakt 08-410 626 00

  SJ för Sverige framåt

  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
  Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.