Följ SJ

SJ återupptar trafiken mellan Sverige och Danmark

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2016 14:15 CET

Från den 1 mars återupptar SJ trafiken till och från Köpenhamn. SJ har tillsammans med Banedanmark tagit fram en lösning som nu gör ID-kontrollerna möjliga. Biljetter kan bokas från och med torsdagen den 4 februari.

– Vi har haft en löpande dialog med Banedanmark med målsättningen att återuppta trafiken så snart som möjligt. Nu har vi hittat en fungerande lösning och det känns otroligt bra att vi återigen trafikerar hela vägen till och från Köpenhamn, säger Åsa Larsson, ansvarig Extern kommunikation på SJ.

Lösningen innebär att SJ får tillgång till ett avskilt spår, spår 26, på Köpenhamns Hovedbanegård. Därmed kan ID-kontrollerna göras före ombordstigning.

SJ kommer att ha samma tillvägagångsätt för ID-kontrollerna i Köpenhamn som danska tågoperatören DSB har på Kastrup. Kontrollerna görs av ett externt vaktbolag när resenärerna kommer till spår 26. Alla kunder får information om ID-kontrollerna och vad de ska tänka på inför resan.

– Vi uppmanar våra kunder att vara på stationen minst 30 minuter före avgång och ha med sig giltig fotolegitimation, som krävs enligt den nya svenska lagen, fortsätter Åsa Larsson.

SJs tåg går enligt ordinarie tidtabell från Stockholm till Köpenhamn med upp till sex avgångar dagligen. Från Köpenhamn till Stockholm körs upp till fem avgångar varje dag, varav tre nu har en något tidigare avgångstid. Tågen från Köpenhamn kommer inte att göra uppehåll på Kastrup utan kör direkt till Malmö.

För mer information, vänligen kontakta SJs pressavdelning på 010-751 51 84 eller press@sj.se

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2014 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.