Gå direkt till innehåll
SJ återstartar trafiken till Oslo

Pressmeddelande -

SJ återstartar trafiken till Oslo

SJ kommer att trafikera Stockholm – Oslo igen med start den 12 december. Den norska regeringen har tillsammans med norska myndigheter meddelat att persontågstrafik tillåts över den norska gränsen från den 6 oktober.

- Vi är väldigt glada att persontågstrafiken över gränsen mellan Norge och Sverige öppnar upp. Våra resenärer har stått utan ett klimatsmart resealternativ och det är fantastiskt att vi sätter igång trafiken igen, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

SJs passagerare har saknat möjligheten att kunna resa med tåg mellan Oslo och Stockholm och arbetspendlare, som till exempel pendlar mellan Karlstad och Oslo, har också stått utan SJ som ett klimatsmart resealternativ under pandemin. SJ kommer att trafikera linjen mellan Stockholm och Oslo två gånger dagligen, med start den 12 december. Det är samma antal avgångar som kördes på sträckan innan pandemin bröt ut. I dag, 6 oktober, släpper SJ biljetter för kommande period. SJs resenärer kan köpa biljetter till avgångar från den 12 december och framåt för sträckan mellan Stockholm – Oslo via SJs app och SJs hemsida.

SJ har under en längre period varit förberett på att återstarta trafiken till Norge. Dock har det rått en stor osäkerhet kring om eller när trafiken skulle få norska myndigheters tillstånd att återupptas, och SJ behöver nu vidta vissa förberedelser för att återigen kunna trafikera sträckan. Då SJs trafik är igång igen den 12 december kan resenärerna resa med tåg mellan Stockholm och Oslo i samband med årets julfirande och under den stundande vintersäsongen.

I nuläget finns inga inreserestriktioner från Sverige mot Norge, efter att de senaste restriktionerna i Norge upphört. Men, som resenär uppmanas man att ta reda på vilka krav och förhållningsregler som gäller i landet man ska resa till, hålla sig uppdaterad och följa lokala myndigheters regler. I Sverige gäller fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendation om att var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om man misstänker att man har covid-19 bör man stanna hemma och undvika kontakter med andra människor.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.