Gå direkt till innehåll
Sista minuten-biljetter är tillbaka på SJ för studenter, ungdomar och pensionärer

Pressmeddelande -

Sista minuten-biljetter är tillbaka på SJ för studenter, ungdomar och pensionärer

Nu är det återigen möjligt för studenter, ungdomar och pensionärer att boka sista minuten-biljetter på SJ. Sista minuten kan köpas kort tid innan avgång och har ett lägre pris än ordinarie biljetter.

Under pandemin har det inte funnits några sista minuten-biljetter, men nu öppnas igen möjligheten att resa lite billigare för studenter, ungdomar och pensionärer. Sista minuten finns på alla linjer måndagar till torsdagar, men antalet kan variera per avgång. Biljettpriset för sista minuten varierar som för vanliga biljetter. Lägsta frånpris på SJs snabbtåg i 2 klass är 166 kronor med en sista minuten-biljett.

Sista minuten kan köpas tidigast 24 timmar innan avgång. Resenären behöver ange att den är student, ungdom eller pensionär för att de röda sista minuten-priserna ska visas.

Sista minuten-biljetter är inte ombokningsbara eller återbetalningsbara. Det går inte heller att byta namn på biljetten för att föra över den till någon annan.

Två knep för att hitta en sista minuten-biljetter med riktigt bra pris är att boka dem så fort de blir tillgängliga och att välja avgångar då resandet är lägre, till exempel mitt på dagen eller sent på kvällen.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.