Gå direkt till innehåll
Rikke Lind blir ny vd för SJ Norge

Pressmeddelande -

Rikke Lind blir ny vd för SJ Norge

Rikke Lind tillträder som vd för SJs norska dotterbolag SJ Norge den 10 januari 2022. Hon kommer närmast från befattningen som generalsekreterare för norska Redningsselskapet.

- Rikke har precis den erfarenhet, kompetens och engagemang som vi söker i en ny vd för SJ Norge. SJ har haft en framgångsrik etablering i Norge, och bolaget går nu in i en ny och viktig fas. Jag är helt övertygad om att Rikke, tillsammans med övriga kollegor i ledningen för SJ Norge, är rätt person att utveckla verksamheten vidare. Pandemin har påverkat resandet i Norge precis som i Sverige. Nu behöver vi göra allt vi kan för att skapa en god resandeutveckling, stärka SJs position och samtidigt driva en effektiv och långsiktig hållbar verksamhet i Norge, säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård.

Rikke Lind är i dag generalsekreterare för norska Redningsselskapet, där hon de senaste nio åren har varit ansvarig för 320 anställda, 3 000 frivilligarbetande och 120 000 medlemmar. Rikke Lind har en bakgrund som statssekreterare i norska näringsdepartementet, hon har arbetat på Stortinget och varit ledamot i Maritimt Forum.

- Att lyckas på järnvägen är oerhört viktigt för att binda ihop Norge på ett hållbart sätt, och jag känner mig lyckligt lottad som nu får möjlighet att bidra till det. Vi måste inte bara se till att tågresandet är säkert och pålitligt, utan vi måste också leverera fantastiska reseupplevelser för kunden. Det är en spännande tid för både den norska järnvägen och SJ Norge. Jag vill jobba för att tåget ska få den position det förtjänar, både hos myndigheter och resenärer, säger Rikke Lind.

SJ Norge ägs av SJ AB och fick i juni 2019 uppdraget att köra järnvägstrafik i det så kallade Trafikpakke 2 Nord. Den 8 juni 2020 tog SJ över drifter av Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen, Trønderbanen, Meråkerbanen och Nordlandsbanen.

Lena Angela Nesteby har sedan sommaren 2021 varit tillförordnad vd för SJ Norge, och hon kommer att återgå till sin ordinarie befattning som kommersiell direktör i bolaget.

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

Relaterat material

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.