Följ SJ

Resandet till och från Umeå ökade med 63 procent senaste kvartalet

Pressmeddelande   •   Okt 27, 2017 08:30 CEST

Sedan januari har resandet med SJ Snabbtåg till och från Umeå ökat med 21 procent och under det senaste kvartalet med hela 63 procent.
– Resandet till och från Umeå har i år ökat fantastiskt mycket. Det är större ökningar än vad man ser någon annanstans i Sverige, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

Även relationen Stockholm-Umeå har ökat avsevärt. Sedan januari har antalet resenärer ökat med 26 procent och det senaste kvartalet, mer än fördubblats.

Bakgrunden till resandeutvecklingen beror på att SJ utökat trafiken med ytterligare en avgång och sänkt priserna med avsikten att få fler att resa.
– Men vi trodde inte att det skulle få så här stor effekt så vi är oerhört glada, fortsätter Kyrk.

Tidigare körde SJ tre avgångar till och från Stockholm, men sedan januari har man lagt till ytterligare en avgång, vilket har fått oväntat stort och snabbt genomslag, men från SJs sida har man arbetat medvetet med att berätta om att det finns ett väldigt bra utbud. Det har gett resultat.
– I vanliga fall tar det ofta lite tid innan nya avgångar blir kända. Det är framförallt kombinationen av natt- och dagtåg som är en vinnare i sammanhanget, säger Kyrk.

För mer information:
Jan Kyrk, affärschef SJ, 0730 32 22 80
SJ Press, 010 – 751 51 84

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.