Gå direkt till innehåll
Rekordresande med SJ till Jämtland

Pressmeddelande -

Rekordresande med SJ till Jämtland

Det har varit ett stort intresse för SJs tåg till Jämtland under sommaren. Satsningen på fler platser på nattågen samt restaurangvagn med ett brett sortiment av mat och dryck har gett resultat. 

Även dagtågen har haft en bra utveckling. Under juli månad var det drygt 35 000 resor med dag- och nattåg till och från Jämtland. Det är en ökning med fem procent jämfört med förra året och den högsta nivån på många år. Allt tyder på att även augusti och september blir bra.

– Det är mycket roligt att de förhoppningar vi hade inför sommarstarten har infriats, säger Caroline Åstrand, chef för SJs produktdivision. Samarbetet med regionen har fått en bra start. Nu ska vi utvärdera trafiken efter den positiva utvecklingen vi har sett i sommar. Vi är övertygade om att allt fler kommer att välja tåget så att vi kan erbjuda ännu fler avgångar på sikt.

– Samarbetet har fått en bra start och det är glädjande att resandet tycks gå att påverka, förhoppningsvis kan detta skapa förutsättningar för utbyggd nattågstrafik igen. Nu ska vi fortsätta att jobba tillsammans för att successivt öka såväl antalet tågresor som resenärer till och från Jämtland Härjedalen, säger Robert Uitto, regionråd (S) och ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Jämtland Härjedalen.

Under perioden 4 juli – 22 augusti har SJ kört sommartåg varje kväll från Stockholm och Duved med sitt-, ligg- och sovvagnar. Tågen har avgått från Stockholm kl. 21.12 och varit framme i Duved kl. 08.26 morgonen därpå. Avgångstid från Duved var kl. 19.35 med ankomst till Stockholm kl. 07.16. I år har SJ förlängt sommarsäsongen. Från och med den 23 augusti till och med september månads slut går tågen upp till Duved på torsdagar och tillbaka till Stockholm på söndagar.

Förutom nattåg kör SJ dagtåg året runt till och från Jämtland. Det går ett tåg på morgonen och ett tåg på kvällen från Östersund respektive Stockholm. Under sommar och vinter går dagtågen hela vägen till Åre/Duved.

För mer information:
SJs presstjänst: 010 - 7515184, press@sj.se

Robert Uitto (S), Regionråd Jämtland Härjedalen, 070-962 73 64

Ämnen

Kategorier


Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.