Följ SJ

Pressinbjudan: Vällagad och god ekologisk mat gör resan med SJ mer njutningsfull

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2017 10:30 CET

SJ matkoncept, som är inriktat på hållbarhet och kvalitet, får nu ett nytt tillskott genom en helt ekologisk rätt från restaurangen Kalf & Hansen, som är nominerade till White Guide i kategorin Årets hållbara gastronomi. Kalf & Hansens matvision innebär att maten ska lagas av 100 % ekologiska och närproducerade säsongsråvaror.

Från den 14 mars kommer SJs utbud i bistron att förstärkas med en specialkomponerad maträtt av Kalf & Hansen. Fokus är på närodlade grönsaker efter säsong och tillbehören är alltid någon form av köttbullar eller frikadeller av ekologiskt kött, fisk eller grönsaker. Råvarorna kommer från småskaliga producenter runt om i Sverige och lagas till under hantverksmässiga former i Kalf & Hansens kök. Varje maträtt kommer att finnas till försäljning i sex veckor.

Nu bjuder vi in media att provsmaka de rätter som Kalf & Hansen tillagar för SJs bistromeny. Ni kan även träffa och intervjua Rune och Fabian Kalf-Hansen samt representanter för SJ.

Tid: onsdag 8 mars kl 9.00

Plats: Kalf & Hansens restaurang på Mariatorget 2.

Vänligen bekräfta ditt deltagande till press@sj.se Begränsat antal platser. Svara senast måndag 6 mars kl 16.00.

Välkommen!

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.