Följ SJ

Premiär för Sveriges första rullande resemässa

Pressmeddelande   •   Sep 22, 2011 11:30 CEST

Snart är det dags för Sveriges första rullande rese- och turistmässa. På specialbyggda Travel Train, som rullar in till sex svenska tågstationer, kommer resebranschens att visa upp sina nyheter.

Tåget utgår från Stockholm och besöker de utvalda städerna Linköping, Växjö, Göteborg, Malmö och Örebro.

– Det här känns extra kul eftersom det är ett nytt och unikt sätt för resebranschen att nå ut till kunderna i de stora städerna, säger Michael Wikström, vd för SJ Event.

– På tåget har vi 20 utställarplatseroch förhandsintresset är väldigt stort, säger han.

Dubai Turistbyrå är ett av företagen som visar upp sig.

– Vi blev nyfikna eftersom det här är något som tidigare aldrig gjorts i vår bransch, säger Lena Skogström, turistchef för Dubai i Norden.

– Vi tycker det är ett spännande upplägg för att kunna nå ända fram till kunderna på flera intressanta orter. Att på plats få en möjlighet att berätta mer om oss och vad vi kan erbjuda. Dels får vi träffa resebyråer och andra samarbetspartners på deras egen ort, och dels får vi träffa reseintresserade svenskar på deras egen hemmaplan.

Projektledare för Travel Train är Pernilla Johnsson på SJ Event:

– Tåget är ett perfekt alternativ för både resebranschen och resesugna svenskar att träffas på kundens planhalva. Det blir mer än en mässa, snarare en mötesplats där besökaren kan uppleva sitt favoritmål på plats och träffa representanter. 

Linda Segerström, projektledare hos medproducenten Schmidt Reklam lägger till:

– Folk är intresserade av nya och kreativa sätt som budskap och erbjudanden presenteras på. Det är precis så vi måste jobba för att kunna erbjuda attraktiva lösningar som möter kunden och underlättar för både köpare och säljare.

Startskottet går i centrala Stockholm, närmare bestämt på Centralstationen. Här pågår mässan under tre dagar i den anrika stationsbyggnaden från 1871. Just här får tåget stå vid sidan om, innan det sedan tar hela mässan vidare ut i Sverige.

Bildtext: Travel Train är den första rullande rese- och turistmässan där resebranschen kan presentera sina  resenyheter över hela landet. Både resebyråer och allmänheten bjuds ombord för att titta på resmålen.

Mässturné:

Mässa på Centralstationen i Stockholm: 2012-05-25 – 2012-05-27

Linköping – måndag 2012-05-28

Växjö – tisdag 2012-05-29

Malmö – onsdag 2012-05-30

Göteborg – torsdag 2012-05-31

Örebro – fredag 2012-06-01

För mer information: Ring Pernilla Johansson, SJ Event, telefon 08-522 504 51.

Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav 20 utomlands, mellan Narvik och Berlin. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.