Följ SJ

Planerade underhållsarbeten påverkar påsktrafiken

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2016 13:17 CET

Under påsken genomför Trafikverket flera stora underhålls- och utbyggnadsarbeten för att förbättra kapaciteten på järnvägen. Det innebär att restiderna blir längre än vanligt på flera sträckor. Resenärer med bokad biljett har all aktuell information på sin biljett.

Från kvällen på skärtorsdagen 24 mars till och med annandag påsk 28 mars påverkas stora delar av SJs trafik av underhåll på järnvägen. I stort sett berörs all trafik söder om Stockholm, till Värmland/Oslo samt nattågstrafiken. Allra störst påverkan är det på sträckorna Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

– Vi tycker det är positivt att Trafikverket satsar på att förbättra kapaciteten på järnvägen och har känt till och planerat för detta sedan lång tid tillbaka. Vår tidtabell är redan anpassad efter påskens banarbete, och vårt fokus har varit att hitta bästa möjliga lösningar för de som vill resa under påsk. En längre restid framför att byta till buss uppskattas av våra kunder och därför har vi försökt ge så många tåg som möjligt en alternativ resväg, säger Åsa Larsson, ansvarig för SJs externa kommunikation.

För att ta hand om resenärerna på bästa sätt är beredskapen och bemanningen förstärkt. Kundvärdar kommer att finnas på plats på Stockholm C, Cityterminalen Stockholm, Göteborg C, i Södertälje Syd och Alingsås

– Vi rekommenderar dem som redan har bokat resa att ta en extra titt på biljetten där all aktuell resinformation står. De som planerar att resa, men ännu inte bokat biljett kan gå in på vår hemsida för att få all information om hur resan ser ut. Vi rekommenderar alla resenärer i påsk att vara ute i så god tid som möjligt på resdagen, säger Åsa Larsson.

Hur får kunderna information om påsktrafiken?

SJs bokningsdialog har sedan säljstart varit uppdaterad med ett biljettutbud anpassat till Trafikverkets underhåll. All information om hur trafiken påverkas finns på SJs hemsida. Information har också gått ut via pendlarföreningen TIM och kundprogrammet SJ Prio. Resenärer med bokad biljett har all aktuell information på sin biljett.

Så påverkas trafiken

Stockholm-Göteborg: Snabbtågstrafiken har glesare turtäthet och tågen går annan väg än normalt, vilket medför längre restid. Regionaltågen ersätts med buss mellan Alingsås och Göteborg, vissa morgontåg ersätts även med buss Falköping-Skövde. Under några dagar går inga InterCity- eller nattåg.

Stockholm-Malmö/Köpenhamn: Snabbtågstrafiken har glesare turtäthet och restiden förlängs. Tågen ersätts med buss mellan Stockholm och Södertälje Syd. Under några dagar går inga InterCity-eller nattåg.

Stockholm-Karlstad-Oslo: Snabbtågen går annan väg än vanligt och restiden förlängs. 25-27 mars går inga InterCity-tåg.

Gävle-Stockholm-Linköping/Nyköping: Tågen ersätts med buss mellan Stockholm och Södertälje Syd, vilket innebär att restiden blir längre än vanligt.

Stockholm-Katrineholm-Hallsberg: Tågen ersätts med buss mellan Stockholm och Södertälje Syd, vilket innebär att restiden blir längre än vanligt.

Stockholm-Eskilstuna-Arboga: Tågen ersätts med buss mellan Stockholm och Södertälje Syd, vilket innebär att restiden blir längre än vanligt. På morgonen går ett extrainsatt tåg från Eskilstuna till Stockholm via Västerås, där resenärerna inte behöver byta till buss, och på kvällen i motsatt riktning.

Stockholm-Västerås-Hallsberg: Vissa tåg har ändrad tidtabell.

Extrainsatta tåg Linköping-Norrköping-Hallsberg: Tre extrainsatta regionaltåg per dag i båda riktningarna Linköping- Norrköping-Hallsberg.

Läs mer

Mer detaljerad trafikinformation finns på SJs hemsida sj.se/trafikinfo. Information om hur kommande underhållsarbeten påverkar trafiken finns under fliken trafikändringar.

För en resenär är det enklaste sättet att söka information om sin resa att använda köpdialogen på startsidan på sj.se.

Presskontakt

För frågor om SJs trafik, kontakta SJs presstjänst: 010-751 51 84 eller press@sj.se

För frågor om påskens underhållsarbeten, kontakta Trafikverkets presstjänst: 0771-31 15 00

Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 4 200 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2015 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.