Följ SJ

​Nytt ekologiskt utbud av viner i SJs bistrosortiment

Pressmeddelande   •   Apr 27, 2018 07:42 CEST

Lagom till valborgsmässohelgen byter SJ ut sitt dryckessortiment. In kommer några nya spännande ekologiska viner och ölsorter samt en sommarfräsch cider.

De nya vinerna är noga utvalda för att passa de maträtter som serveras i bistron, men också för att passa den stora variationen av kunder som reser med våra tåg.

- Det är förstås en utmaning att hitta viner som kan möta de kraven, men jag tycker att vi har hittat en kombination som passar fint i sammanhanget och som kompletterar vårt utbud av andra drycker ombord, säger Johan Hallström, ansvarig för SJs bistrosortiment.

I det nya dryckesutbudet finns också en ny alkoholfri öl samt en pilsner från Melleruds, båda ekologiska. Till sommaren tar vi också in en ekologisk cider från Briska.

De nya vinerna i SJs bistrosortiment är:

Adobe Cabernet Sauvignon Eko (Chile)
Fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, färska örter, och hallon.

Côtes du Rhône Reserve Eko (Frankrike)
Kryddig smak med inslag av björnbär, viol, peppar och lakrits.

Adobe Chardonnay Eko (Chile)
Ungdomlig, frisk smak med inslag av tropisk frukt och citrus.

Fuego Rosado Eko (Spanien)
Ungdomlig, fruktig smak med inslag av geléhallon, persika och jordgubbar.

För mer information, kontakta Johan Hallström, 010-751 51 81 eller SJ Press, 010-751 51 84

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.