Gå direkt till innehåll
Nystart för direkttågen från Karlstad till Stockholm och Oslo

Pressmeddelande -

Nystart för direkttågen från Karlstad till Stockholm och Oslo

Från och med måndag den 21 augusti utökar SJ antalet direktavgångar på linjen Stockholm-Karlstad-Oslo från 2 till 5, måndag-fredag. Även direkttågen Karlstad-Stockholm återupptas måndag 21 augusti. Nu kommer boende i Värmland återigen kunna resa snabbt och smidigt till både Stockholm och Oslo.

Sommarens stora banarbeten längst linjen har resulterat i längre restider och färre avgångar. Banarbetena avslutades den 20 augusti och SJ väljer därför att från och med idag att öka antalet avgångar Stockholm-Karlstad-Oslo med både snabbtåg och InterCity-tåg, från 2 till 5 i vardera riktning (3 snabbtåg och 2 Intercity). Under lördagar körs 3 turer och under söndagar ökas trafiken till 4 turer.

-Stockholm-Karlstad-Oslo var innan pandemin en av de linjer inom SJ där resandet ökade som mest. Vår ambition har varit, och är även i framtiden, att ytterligare försöka öka antalet avgångar. Vi är väl medvetna om att smidiga, effektiva och hållbara resor underlättar för möten inom såväl näringslivet som bland privatpersoner, därför är det glädjande att vi nu kan återstarta trafiken till och från Karlstad, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ.

Ytterligare avgångar Karlstad-Stockholm

Från och med måndag återinförs dessutom den populära morgonavgången 06:11 på vardagar från Karlstad till Stockholm. Med 06:11 avgången befinner man sig i Stockholm runt 08:30. Dessutom ingår frukost på avgångar före kl. 9:00 för resande i 1 klass och 2 klass lugn på SJ snabbtåg.

Totalt trafikeras Karlstad-Stockholm på vardar med 7 avgångar i vardera riktning från och med idag.

Fakta:

Resa SJ snabbtåg Karlstad–Stockholm från 2 timmar och 16 minuter enligt tidtabell.

Resa SJ snabbtåg Karlstad–Oslo 2 timmar och 36 minuter enligt tidtabell.

Resa SJ snabbtåg Stockholm–Oslo cirka 5 timmar enligt tidtabell.

Fakta kring kommande utveckling och banarbeten:

SJ bedriver just nu ett arbete för att förbättra restiden Stockholm-Oslo på den redan befintliga infrastrukturen. Det finns dessutom utredningar som visar att en resa mellan Stockholm-Oslo skulle kunna ske på ca 3 timmar, då krävs ny infrastruktur.

Fram till och med mitten av oktober har Trafikverket flaggat för att ytterligare banarbeten av mindre karaktär kommer att behöva göras längs linjen. SJs bedömning är att dessa inte kommer resultera i att tågtrafiken ställs in helt eller bussersättas.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.