Gå direkt till innehåll
Nu släpper SJ vinterns biljetter

Pressmeddelande -

Nu släpper SJ vinterns biljetter

Många svenskar planerar nu för vinterns tågresor och onsdagen den 6 oktober öppnar SJ bokningen för jul- och sportlovsresor med SJs dag- och nattåg för perioden 12 december 2021 – 20 mars 2022.

Biljettsläppet 6 oktober omfattar stora reseperioder som jul, nyår och sportlovet. Biljetterna släpps 1 sekund in på onsdagsdygnet 6 oktober.

- Vi ser en ökande försäljning sedan restriktionen om att bara boka 50 procent av platserna släpptes. Vår förhoppning är att biljettsläppet ska förstärka den trenden och få fler att välja tåget för sin resor i vinter, säger Mats Almgren, direktör kommersiell trafik på SJ AB.

  Reseperiodens start 12 december sammanfaller med att den nya tidtabellen för 2022 börjar gälla och SJ har flera nyheter i sitt utbud. Bland annat får Borås och Trollhättan nya direkttåg till Stockholm och trafiken mellan Linköping-Stockholm-Gävle utökas. Den populära tågtrafiken till Jämtland förstärks och SJ sätter in en ny daglig avgång i båda riktningarna. Dessutom förlängs alla intercitytåg till ännu en populär skidort: Duved, stationen efter Åre.

  Tidtabellen för den populära nattågstrafiken mellan Umeå/Jämtland och Stockholm/Göteborg trimmas. Från och med december förbättras ankomsttiden till Göteborg med över en halvtimme till klockan 08.15.

  Direkttågen Stockholm-Köpenhamn, som SJ nyligen återstartade är bokningsbara under hela perioden. Tidtabellen kommer dessutom att utökas med fler direkttåg under perioden.

  - Traditionellt är detta en period då många reser med SJ så vi rekommenderar att man bokar sina biljetter i god tid. Det är en bra idé att bli SJ Prio-medlem, då man får förhandsinformation om biljettsläpp och liknande erbjudanden regelbundet, säger Mats Almgren.

  Under pandemin har SJ släppt biljetter för kortare perioder än vanligt. Ambitionen är nu att återgå till att släppa biljetter för längre perioder.

  Ämnen


  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

  Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

  Presskontakt

  SJ Kundservice

  SJ Kundservice

  Presskontakt www.sj.se/kontakt
  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  Presskontakt 010-751 51 84
  Tobbe Lundell

  Tobbe Lundell

  Presskontakt Presschef 010-751 51 84
  Anton Almqvist-Källén

  Anton Almqvist-Källén

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Mikael Grinbaum

  Mikael Grinbaum

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Jernhusens huvudkontor växel

  Jernhusens huvudkontor växel

  Presskontakt 08-410 626 00
  Trafikverkets presstjänst

  Trafikverkets presstjänst

  Presskontakt 0771-31 15 00

  SJ för människor närmare varandra, varje dag

  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
  Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.