Följ SJ

Nu kan du prova SJ-chefens egen maträtt på tåget

Pressmeddelande   •   Okt 30, 2019 10:00 CET

SJ-chefen Crister Fritzson har komponerat en egen maträtt som just nu serveras på SJs tåg runtom i Sverige och i Kalf & Hansens restauranger i Stockholm. Den italienskinspirerade rätten har fått namnet Skultorp, en hyllning till orten utanför Skövde där Crister växte upp.

Sedan några år tillbaka samarbetar SJ med Kalf & Hansen, snabbmatsrestaurangen som jobbar med närproducerade och 100 procent ekologiska råvaror. Just nu har SJs vd Crister Fritzson fått möjligheten att som tillfällig gästkock komponera en egen rätt som serveras både på restaurangerna i Stockholm och på alla SJs tåg som har bistroservering.

- Det här var en ovanlig och väldigt rolig utmaning. Eftersom jag tycker mycket om det italienska köket så fick det bli en rätt med italiensk touch. Det är en pasta med morötter, spenat och fetaost och till det kycklingköttbullar smaksatta med salami på en bädd av tomatsås med rosmarin. Det är faktiskt riktigt gott, om jag får säga det själv, säger Crister Fritzson.

- Att tillsammans med Crister få göra en pastarätt där vi blandar det nordiska och italienska köket är ju såklart otroligt roligt. Sen att den blev så god gör det förstås ännu bättre. Det är fantastiska råvaror vi använder oss av, så det kan knappast bli fel. Crister är väldigt smaksäker och har skapat en personlig rätt som vi känner oss mycket stolta över att servera, säger Rune Kalf-Hansen som driver Kalf & Hansen tillsammans med sin son Fabian.

Pastarätten Skultorp serveras på Kalf & Hansens restauranger i Stockholm och på SJs tåg med bistroservering under perioden 30 oktober – 15 december. 

Se filmen när Crister lagar rätten tillsammans med Rune Kalf-Hansen och läs mer om samarbetet på sj.se 

Läs mer om Kalf & Hansen på deras webbplats.  

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer.