Gå direkt till innehåll
Bild: Kvitfjell
Bild: Kvitfjell

Pressmeddelande -

Nu går det att ta tåget till ett av Norges bästa skidområden

På linjen Oslo-Trondheim började SJ Norge strax efter nyår att göra uppehåll i Kvitfjell, ett av Norges bästa skidområden för alpint och längd. Med ett tågbyte i Oslo blir det nu mycket enklare för svenskar att utforska ett nytt skidområde.

Kvitfjell station öppnade 11 januari efter att ha varit stängd för renovering sedan 2019. Stationen ligger mitt i byn och med promenadavstånd till liftarna. En redan omklädd tågresenär kan vara ute i backarna bara några minuter efter att tåget anlänt.

För svenskar från bland annat Stockholmsområdet och Mälardalen har det nu blivit enklare att utforska ett av Norges bästa skidområden. Förslagsvis väljer resenären någon av SJs morgonavgångar till Oslo. Innan tåget mot Kvitfjell avgår kl. 14 hinner resenären äta lunch i Oslo. Vill man spendera någon timme mer i Oslo går nästa tåg kl. 16. Efter 2 timmar och 45 minuter anländer tåget Kvitfjell. Tåget mellan Oslo och Kvitfjell finns att boka på sj.no.

Kvitfjell är ett av de mest kompletta skidområdena i Norge. Skidbackarna breder ut sig på tre fjällsidor. Där finns några av Norges brantaste backar, flera familjeområden, parker och offpistområden. 2-5 mars i år gästar den alpina Världscupen Kvitfjell, vilket är ett tydligt kvitto på att skidåkningen håller högsta kvalitet. När vinter OS hölls i Lillehammer avgjordes de alpina grenarna i Kvitfjell.

- SJs tåg till Åre är populära och fullbokade långa tider på året. För den som vill prova att ta tåget till ett nytt och minst lika spännande skidområde borde den nya förbindelsen till Kvitfjell vara intressant, säger Martin Drakenberg, affärschef på SJ för trafiken till Oslo.

  Att skidbackarna sträcker sig över tre olika fjällsidor gör att skidåkarna sprider ut sig i systemet och att liftköerna hålls nere.

  För den som åker längd finns ett stort område med välpreparerade spår att utforska – Kvitfjell ligger ju i Norge!

  Allt är nära i Kvitfjell, så väl tågstationen, som liftar, boenden och nöjen. De flesta besökare har såväl ski in och ski out till sitt boenden och faktiskt även till tågstationen. Att det är enkelt att ta sig till Kvitfjell och även runt i byn gör att många barnfamiljer väljer Kvitfjell. Sedan stationen öppnade har även ett flertal resenärer besökt Kvitfjell över dagen med tåg. De anländer på morgonen, åker skidor under dagen och tar sedan tåget tillbaka, till exempel till Oslo.

  Ämnen


  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

  Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

  Kontakter

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  SJs pressavdelning (enbart för journalister)

  Presskontakt 010-751 51 84
  SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

  SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

  Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
  Peter Kraméus

  Peter Kraméus

  Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
  Marcus Fleetwood

  Marcus Fleetwood

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Martina Nord

  Martina Nord

  Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
  Trafikverkets pressjour

  Trafikverkets pressjour

  Presskontakt 0771-31 15 00
  Jernhusens huvudkontor växel

  Jernhusens huvudkontor växel

  Presskontakt 08-410 626 00

  SJ för människor närmare varandra, varje dag

  SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
  Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.