Gå direkt till innehåll
Nu finns Wi-Fi ombord på samtliga Tåg i Bergslagen

Pressmeddelande -

Nu finns Wi-Fi ombord på samtliga Tåg i Bergslagen

Nu kan alla som reser med Tåg i Bergslagen surfa ombord. Det står klart efter att installationen av Wi-Fi-utrustning nu genomförts på samtliga 28 tåg.

- Tillgång till stabilt trådlöst internet ombord har varit mycket efterfrågat bland våra resenärer. Tiden ombord ses i allt större utsträckning som kvalitetstid för resenärerna, något man vill använda till allt ifrån studier och nöjen till att arbeta ombord, säger Hugo Oljemark, vd för Tåg i Bergslagen

Redan idag har SJs resenärer möjlighet att surfa ombord på snabbtågen och dubbeldäckare, men också merparten av företagets lokdrivna regional- och InterCity-tågen. Sedan ett år tillbaka har ett intensivt arbete pågått med att installera internet ombord på samtliga 28 tåg inom Tåg i Bergslagens trafik.

- Som Europas mest digitala resebolag är det viktigt för oss att kunna erbjuda våra resenärer ett stabilt internet ombord på tågen. Vi ser det som en stark konkurrensfördel i takt med att samhället omkring oss blir allt mer uppkopplat, säger Martin Drakenberg, affärschef vid SJ.


Fakta – Wi-Fi ombord SJ och Tåg i Bergslagen

Som resenär kan du göra allt ifrån att skicka mail, till att läsa nyheter och chatta på sociala medier ombord på tåget. För att möjliggöra en så pass rättvis fördelning av internet ombord finns det vissa begränsningar. För att inte ett fåtal storsurfande resenärer ska använda all tillgänglig kapacitet ombord tilldelas varje resenär en surfpott på total 200MB per resa. När surfpotten är nådd går det fortfarande att surfa, men till en mer begränsad hastighet.

Trots att SJs Wi-Fi-utrustning både är modern och erbjuder en god prestanda kan surfhastigheten för resenärerna variera av olika anledningar, bland annat beroende på hur väl mobiloperatörerna byggt ut sina mobilnät längs med spåren.

Wi-Fi ombord erbjuds alltid utan extra kostnad.


För vidare information

Martin Drakenberg, Affärschef SJ, 010-7515099, Martin.Drakenberg@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. 

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.