Gå direkt till innehåll
Nattåg till och från Jämtland varje natt redan från sommaren

Pressmeddelande -

Nattåg till och från Jämtland varje natt redan från sommaren

SJ täpper till glappet mellan den planerade sommartrafiken och den upphandlade trafiken som börjar i höst. Därmed blir det nattåg till och från Jämtland varje kväll redan från slutet av juni.

– Goda kommunikationer är viktigt för regionen. Förutom att regionen ska vara ett populärt besöksmål även i framtiden är det också viktigt att satsa på alla som vill bo och verka i Jämtland Härjedalen, och för dem är nattågen viktiga, säger Crister Fritzson, vd SJ.

Att nattågen ska gå varje natt till och från Jämtland har varit ett hett önskemål. SJ har de senaste åren kört nattåg i högsäsong under vintern och sommaren medan trafiken av ekonomiska skäl har legat nere i lågsäsong under vår och höst. Regeringen har nu gett Trafikverket i uppdrag att upphandla nattåg som ska gå varje kväll hela året med start den 9 september. SJs sommartrafik var i år planerad från den 28 juni till den 19 augusti, men nu blir det trafik hela tiden fram till den 9 september.

– Nattågen och dagtågen kompletterar varandra på ett bra sätt. Den som ska vara på möte i Stockholm kan till exempel ta nattåget ner från Jämtland och snabbtåget hem på kvällen, säger Crister Fritzson.

Nattågen går Stockholm – Östersund – Åre – Duved och består av sitt- ligg- och sovvagnar.
I liggvagnarna finns sex bäddar i varje kupé medan kupéerna i sovvagnarna kan bäddas för en till tre resenärer. Alla sovvagnar har duschar ombord och i 1 klass finns dusch och toalett i varje kupé. Alla nattåg har även en kioskservering med bland annat frukost. För resenärer i 1 klass ingår frukostbuffé på hotell som ligger nära järnvägsstationerna.

– I början av maj införs möjligheten att boka singelkupé även i 2 klass sovvagn. Det är efterfrågat eftersom singelkupéerna i 1 klass ofta är fullbokade, säger Crister Fritzson.

Avgången från Stockholm är kring midnatt, men det går bra att gå på tåget redan strax efter klockan 22.00. Ankomst till Östersund runt klockan 06.00 på morgonen och till Duved och Åre strax efter klockan 08.00. Från Duved och Åre går tåget strax före klockan 22.00 och från Östersund vid halv tolv. Ankomsten till Stockholm sker tidigt på morgonen, men det går bra att stanna kvar ombord fram till halv sju. 

För mer information kontakta:
Jan Kyrk, affärschef SJ, 010-751 57 10, jan.kyrk@sj.se.
SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.