Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Movingo ökar tågresandet med SJ i Mälardalen

Söndag 1 oktober lanseras det nya månadskortet Movingo för resor i Mälardalen. Förutom att gälla på SJs Regionaltåg ingår också lokaltrafiken på orterna där resan startar och slutar. Movingo blir därmed det självklara valet för de flesta pendlare i Mälardalen

Movingo gäller på följande regionala avgångar, tur och retur:

  • Stockholm – Uppsala
  • Stockholm – Västerås – Örebro
  • Stockholm – Eskilstuna – Örebro
  • Linköping – Eskilstuna – Västerås – Sala
  • Stockholm – Katrineholm – Hallsberg
  • Stockholm – Nyköping – Norrköping

På de flesta avgångar där Movingo gäller kommer SJ att sluta sälja egna månadskort i 2 klass.

- Det nya månadskortet där lokaltrafiken alltid ingår är väldigt smidigt för resenärerna, till ett pris som för de allra flesta blir betydligt lägre jämfört med olika månadskort för tåg och buss. Vi på SJ är också nöjda med att kunna ge resenärerna SJ Prio-poäng vid köp av Movingo, säger Jan Kyrk, Affärschef för SJs trafik i Mälardalen.

300 000 nya resor

Under de senaste 20 åren har resandet med SJs tåg i Mälardalen ökat från knappt 10 miljoner resor per år till 16 miljoner (1997-2016). Under första halvåret i år gjordes mer än 300 000 fler resor med SJs tåg i Mälardalen jämfört med samma period förra året.

- Med Movingo vill vi göra det enklare att resa hela vägen från hemmet till jobbet eller skolan. Genom att lokaltrafiken ingår i månadskorten, räknar vi med att det totala resandet ska öka ytterligare de kommande åren, fortsätter Jan Kyrk.

Att restiden kan användas effektivt under en tågresa upptäcks av allt fler som reser till och från arbete eller studier. Även de som reser i arbetet har självfallet stor nytta av att kunna använda restiden, vilket märks genom att tjänsteresor med tåg ökar. SJ ser en trend att det inte alltid är det geografiska avståndet som har störst betydelse, utan den faktiska restiden och vad man kan göra under resan.

Fler avgångar från 10 december

Som ett resultat av den ökande efterfrågan har SJ stadigt ökat trafiken i Mälardalen de senaste åren. I den nya tidtabellen som börjar gälla 10 december finns ytterligare ökningar, främst på linjerna Stockholm-Västerås-Örebro och Stockholm-Uppsala.

- Vi satsar på trafiken i Mälardalen. Samarbetet inom Movingo ger oss en plattform för att fortsätta erbjuda effektiva tågresor, där tiden kan användas till arbete, studier, nöje eller avkoppling, säger Jan Kyrk, Affärschef för SJs trafik i Mälardalen

Movingo säljs på sj.se, i SJs mobilapp och i SJs biljettautomater.

För mer information

SJ Press

  • press@sj.se
  • 010-751 51 84

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.