Gå direkt till innehåll
Monty Python-roll ger Johan Glans Musikalpriset

Pressmeddelande -

Monty Python-roll ger Johan Glans Musikalpriset

Komikern Johan Glans tilldelas SJs och Tidskriften OPERAS musikalpris 2011. Han får priset för sin roll i Monty Python-musikalen Spamalot. Som den mesige riddaren Sir Robin är han uppsättningens ”glänsande pärla” på Oscarsteatern i Stockholm.

– Egentligen har jag inte självförtroende för att sjunga, men tack vare en sångpedagog så vågade jag ta ton, säger Johan Glans.

Johan Glans har alltid älskat Monty Python och musikaler. Så när han fick reda på att Spamalot skulle sättas upp i Sverige så ringde han helt enkelt producenten och bad om att få vara med.

– Intresset för musikaler kom tidigt. Jag såg allt som visades i teve. Jag är även storkonsument av musikalskivor. Det är den bubbliga känslan, kombinationen av sång och skratt, som jag tycker om, säger årets musikalprisvinnare.

Johan Glans är glad över utmärkelsen. Om någon hade berättat för honom för några år sedan att han skulle utses som årets musikalartist så …

– …hade jag att det var något fel på människan, säger Johan Glans som gillar det komiska i sin roll som feg riddare i pagefrisyr i Spamalot.

Det är tredje året i rad som SJ delar ut Musikalpriset tillsammans med Tidskriften OPERA. Första året tilldelades Ola Salo priset för sin roll i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. Förra året fick Gunilla Backman priset för sin roll som Norma Desmond i Sunset Boulevard på GöteborgsOperan.

Intresset från SJs resenärer att boka paket med både tågresa och musikal eller andra evenemang har stadigt ökat.

– Vi vill att alla ska få möjlighet att resa med tåg och ta del av evenemang inom kultur. Genom olika reseerbjudanden i samband med evenemangen har vi möjlighet att fylla våra tåg, säger Eva Kindlundh, chef för SJ Upplevelser.

Prissumman är på 25 000 kr och priset kommer att delas ut den 2 december i samband med föreställningen av Spamalot på Oscarsteatern.

– Det är jättekul att jag fått priset. För pengarna åker kanske jag och min hustru till Broadway och njuter av någon musikal, säger Johan Glans som i våras dessutom förärades Karamelodistipendiet.

Bilden: Johan Glans får SJs och Tidskriften OPERAS Musikalpris för sin roll som sir Robin i Spamalot. Foto: Mikael Bohlin

För mera information, kontakta Eva Kindlundh, SJ Upplevelser 070-252 03 78 eller Sören Tranberg, chefredaktör Tidskriften Opera, 0709-67 58 63

 

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav ett tiotal utomlands, bland andra Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.