Gå direkt till innehåll
Monica Lingegård blir ny vd och koncernchef för SJ

Pressmeddelande -

Monica Lingegård blir ny vd och koncernchef för SJ

Monica Lingegård har utsetts till ny vd för SJ AB och chef för SJ-koncernen från den 17 augusti 2020. Hon är idag vd för Samhall AB.

- Jag är mycket nöjd över att vi har lyckats rekrytera Monica Lingegård till SJ. Hon är en mycket framgångsrik och inspirerande ledare med stor erfarenhet av att leda och utveckla komplexa organisationer. Hennes viktigaste uppgift blir att fortsätta den framgångsrika tillväxtresa som SJ är inne på och leda utvecklingen till att bli ett än mer modernt och kundorienterat bolag, säger SJs styrelseordförande Siv Svensson.

Monica Lingegård är idag vd på Samhall – som ofta beskrivs som Sveriges viktigaste bolag med sin kombination av kundnytta, samhällsnytta och medarbetarnytta. Samhalls hållbara affärsidé har bland annat gjort att de utsetts till Europas mest hållbara företag. Dessförinnan arbetade Monica som vd på G4S i Sverige, dotterbolag till världens ledande internationella säkerhetsföretag G4S. I sin tidigare karriär har Monica haft olika ledande roller inom flertalet branscher såsom IT, telecom, strategikonsulting och finans. Monica är ordförande i Rymdbolaget (SSC) och även ledamot i styrelsen för Nobina och Humana.

- Jag är otroligt stolt över att få förtroendet att leda SJ in i framtiden. SJ är ett framtidsföretag som fyller en viktig funktion i många människors vardag och vi har ett stort ansvar att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med SJs alla fantastiska medarbetare, styrelse och våra så viktiga kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och bygga ett allt bättre SJ, säger SJs tillträdande vd och koncernchef Monica Lingegård.

Kontakt:

Samhalls pressjour, tel. 08 – 553 411 30

press@samhall.se​

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag.

SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör
Simon Hermansson

Simon Hermansson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Karin Starkman Ahlstedt

Karin Starkman Ahlstedt

Presskontakt Kommunikationsstrateg 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

Relaterade nyheter