Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Många tågspår fortfarande täckta av snö

Med anledning av helgens kraftiga snöoväder och därmed framkomligheten på Banverkets spår och bangårdar, kommer veckan att inledas med fortsatta reduceringar i tågtrafiken. Detta för att Banverket skall hinna röja spår och växlar från snö och is.

– Vi rekommenderar våra resenärer att informera sig om det aktuella tågläget. Under söndagen var det från och till problem med tillgängligheten på sj.se men nu är problemen lösta.  Detta görs via SJs hemsida www.sj.se, SJs mobilportal mobil.sj.se eller på telefon 0771-75 75 75. Vi uppmanar också att man är ute i god tid och följer information om väder och trafik, säger Elisabeth Lindgren, kommunikationsdirektör på SJ.

På begäran från Banverket kommer SJ att köra X 2000 i varannantimmestrafik på stambanorna mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. I många regioner, där det ät fortsatt dålig framkomlighet,  kommer tågtrafiken att reduceras genom inställda tåg eller kortare tågsätt. Berörda regioner och banor är Mälardalen, Västra Götaland, Östergötland, Karlstad-Göteborg och Nyköpingsbanan. I vissa regioner ersätts trafiken med buss, i andra inte. Se www.sj.se för ytterligare information.

– I det reducerade trafikläge som nu gäller gör vi allt för att hjälpa och underlätta så mycket som möjligt för våra kunder. Vi har kallat in ett stort antal extra medarbetare för att stötta upp i resebutiker, på kundtjänst och på perronger, säger Elisabeth Lindgren.

Detta gör SJ:

Bemannar med extra personal på stationer, i butiker och på Contact Center

  • Bemannar upp med extrapersonal på perronger
  • Förlänger öppettiderna för SJs butiker och Stockholms Central har öppet dygnet runt
  • Kontaktar så många kunder som möjligt via sms och röstmeddelanden
  • Förstärker SJ Trafikledning med mer personal

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval - världens tuffaste miljömärkning. 2009 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.