Gå direkt till innehåll
SJ ökar sin kapacitet inför matchen mellan Norrköping och Djurgården i Allsvenskan. Foto: Stefan Nilsson
SJ ökar sin kapacitet inför matchen mellan Norrköping och Djurgården i Allsvenskan. Foto: Stefan Nilsson

Pressmeddelande -

Högt bokningstryck inför guldstriden i Allsvenskan - SJ sätter in extra platser på tågen mot Norrköping

Ett kraftigt bokningstryck på lördag mellan Stockholm och Norrköping gör att SJ förstärker med extra långa tåg och fler sittplatser på sträckan under dagen. Det ökade antalet resenärer beror på att den sista omgången av allsvenskan avgörs den 2 november.

- Att fotbollssupportrar vill resa klimatsmart är glädjande och självklart gör vi allt vi kan för att möta det här trycket på lördagens resor, säger Mattias Tappert, ansvarig för idrottssamarbeten på SJ AB.

Flera tusen djurgårdare åker till lördagens bortamatch mot Norrköping och det är ett högt tryck på tågresorna både till och från matchen. Samtliga morgonavgångar på lördagen är fullbokade till Norrköping och för att möta det ökade trycket har SJ nu satt in 1600 extra platser under lördagen. Tågen kommer också bemannas upp med extra personal och väktare i bägge riktningar.

- Detta visar på styrkan hos SJ som tågbolag. När det verkligen behövs extra resurser ställer alla upp i vår organisation. Detta påverkar ju alltifrån tåg- och personalplaneringen till extra arbete i våra depåer och för vår säkerhetsavdelning, säger Mattias Tappert.

SJ är sedan länge en viktig aktör för fotbollssverige. Sedan många år tillbaka är man officiell partner till Svenska Fotbollsförbundet och förbundet gör mängder av tågresor med sina lag varje år. Tusentals svenska fotbollsfans åker regelbundet tåg till matcher över hela landet och hundratals svenska fotbollsklubbar reser varje år med SJ till cuper och bortamatcher.

Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna bokade även dom ett specialtåg till matchen mot Norrköping. Även det tåget sålde snabbt slut på samtliga platser ombord, detta långt innan någon kunde ana hur rafflande sista omgången av allsvenskan skulle bli.

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 284 stationer. 

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.