Följ SJ

Hög tid att boka julresan med SJ

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2009 11:00 CET

Ska du ta tåget i jul är rådet att boka nu. Allt fler väljer att resa med tåg och på vissa sträckor börjar det bli fullbokat.

Julen är en av SJs största reshelger. I år är julafton på en torsdag vilket gör att resandet sprids ut över flera dagar. Avgångarna dagarna före jul börjar dock bli fullbokade, framförallt på X2000. Den 23 december finns till exempel bara enstaka platser kvar på sträckorna Stockholm-Malmö, Stockholm-Göteborg samt tågen till Östersund och övre Norrland.

– Allt fler väljer att resa med tåget i jul. Dels är det skönt sätt att resa, dels är det miljövänligt säger Elisabeth Lindgren, SJs kommunikationsdirektör.

Även efter jul börjar det bli fullt. Den 27 december ser ut att bli den stora resdagen och där är framför allt tågen Malmö-Stockholm rejält bokade.

– Om man vill vara säker på att få plats på tåget är rådet att boka resan nu. Trycket på tågresor är stort i hela Sverige både kring jul- och nyårsafton, säger Elisabeth Lindgren. Men vill man resa lite längre fram i jul- och nyårshelgen finns det fortfarande gott om platser kvar.

Mellan den 21-31 december väntas över en miljon resenärer åka med SJs tåg.

SJs Pressavdelning: tel 010-751 51 84

Varje dag reser 115 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 4 000 anställda arbetar för att tågresorna skall vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ trafikerar 250 stationer mellan Narvik och Berlin. SJs eltåg drivs till 100 procent av förnybar energi från vatten- och vindkraft. Resorna är märkta med Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. 2008 omsatte SJ 9 miljarder kronor.