Följ SJ

Henrik Rättzén blir ny CFO i SJ

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2018 09:30 CEST

Henrik Rättzén blir ny CFO i SJ.

SJ har rekryterat Henrik Rättzén som ny CFO för SJ-koncernen. Han kommer att leda koncernens Ekonomistab med drygt 60 medarbetare. I rollen ingår att utveckla koncernens ekonomistyrning med fokus på att stödja SJs affär, lönsamhet och finansiella ställning. Henrik kommer att ingå i koncernledningen. SJ är ett hållbart företag och hållbarhet ska genomsyra styrningen och den löpande rapporteringen samt uppföljningen till verksamheten, ledning och styrelse.

– En värdeskapande och effektiv affärs- och ekonomistyrning, där även bland annat finansiering, riskhantering och inköp ingår, är en förutsättning för ett framgångsrikt SJ. Med Henrik får SJ-koncernen en kvalificerad CFO med erfarenhet av att leda förändrings- och effektiviseringsarbete. Henrik kommer bland att ha en viktig roll i SJs nordiska expansion, säger Crister Fritzson, SJs vd och koncernchef.

Henrik Rättzén har idag rollen som CFO i Carnegie Investment Bank, där han varit sedan 2014. Tidigare har Henrik bland annat varit CFO i både PostNord och Codan/Trygg-Hansa.

– Jag ser fram emot att få vara med att utveckla SJ ytterligare i en mycket spännande fas, säger Henrik Rättzén.

Henrik Rättzén tillträder tjänsten som SJ-koncernens CFO senast i september 2018.

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.