Följ SJ

Happy Hour i bistron på SJs tåg

Pressmeddelande   •   Nov 08, 2017 09:56 CET

Under torsdagar och fredagar är det Happy Hour i fem timmar i SJs bistro ombord på tågen. Syftet är att fler passagerare ska besöka tågens bistro och upptäcka det förnyade dryckes- och matutbudet.

SJ vet från flera kundundersökningar att de resenärer som besöker bistron är mer nöjda med sin resa än övriga resenärer.

-Vi skulle nästan kunna tala om en win-win situation. Fler besöker vår bistro samtidigt som resenären blir nöjdare med sin tågresa, säger Ewa Nordling, teamchef Mat och Dryck.

SJ har sedan i våras ett samarbete med restaurangen Kalf & Hansen, som satsar på ekologisk snabbmat, och idag gör två specialkomponerade och helt ekologiska rätter för bistron. Sortimentet av öl och vin uppdateras efter säsong. Årets julöl är Sigtuna Winter IPA och finns på tågen från den 1 december.

I SJs bistro säljs det under ett år cirka en miljon koppar kaffe, 400 000 öl och 200 000 vinflaskor.

Erbjudandet om Happy Hour gäller torsdagar och fredagar klockan 15.00 till 20.00. Något slutdatum är inte satt, men erbjudandet kommer minst finnas kvar över jul- och nyårshelgen.

Rabatten är 20 procent och gäller alla kalla och varma drycker som till exempel vin, öl, läsk och kaffe samt trekantssmörgåsar och tapasbricka. Erbjudandet gäller inte starksprit och på tåg som SJ kör för andra trafikhuvudmän eller tåg som befinner sig i Norge.

Kontakt

Ewa Nordling, teamchef Mat och dryck, 076-1321444

SJ Pres, 010-751 51 84

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.