Gå direkt till innehåll
Framtidens artister får egen scen under Way Out West

Pressmeddelande -

Framtidens artister får egen scen under Way Out West

I år skapar partnern SJ en studioscen under Way Out West, där oetablerade och osignade artister får chansen att uppträda. – Det känns fantastiskt kul att kunna lyfta både artistdröm och festivalupplevelse under årets festival, säger Mazdak Mozakka, ansvarig för samarbeten på SJ.

SJ har varit partner till Way Out West sedan festivalens första upplaga 2007. I år utvecklas partnerskapet ytterligare genom SJ StudioStage. En musikstudio-inspirerad scen där oetablerade och osignade artister får chansen att uppträda.

– Vår publik har alltid varit nyfiken på musikens framtidsnamn. Med SJ StudioStage får festivalbesökarna en unik chans att upptäcka akter som inom ett par år skulle kunna ta plats i vår ordinarie line-up, säger Adam Holmstrand, Partnership Manager på Luger. Redan nu finns ett tiotal akter bokade, däribland demekech, Diset, Elma, Staf, Linda Cas och Enivaco.

– Som en del i SJs nya koncept “För Sverige framåt” känns det självklart att fortsätta utveckla vårt engagemang för musiken. Sedan 2007 har vi tagit tusentals festivalbesökare till Way Out West varje sommar där vi på olika sätt varit med och förhöjt festivalupplevelsen. I år tar vi det ytterligare ett steg där vi även lyfter drömmen om att bli artist, säger Mazdak Mozakka.

Ansökan till SJ StudioStage pågår under sommaren på sjstudiostage.se där aspirerande artister och band får skicka in demos och egenskriven musik. Inför festivalen publiceras en line-up för SJ StudioStage som festivalbesökarna kan ta del av på sjstudiostage.se och i Way Out Wests app. Årets festival äger rum 8–10 augusti i Slottsskogen, Göteborg.


Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Lina Edström

Lina Edström

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.