Gå direkt till innehåll
​Fortsatt stark utveckling för SJ

Pressmeddelande -

​Fortsatt stark utveckling för SJ

SJs nettoomsättning under årets tredje kvartal uppgick till 2 204 MSEK (2 157). Rörelseresultatet uppgick till 195 MSEK (182) och rörelsemarginalen förbättrades till 8,8 procent (8,4).

– SJ är på rätt väg i att skapa en långsiktig hållbar verksamhet. Våra investeringar i nya IT-system, verksamhetsutveckling och kundförbättringar börjar få effekt. Kvartalets resultat visar att vi har kostnadskontroll och med detta skapas utrymme för investeringar för framtiden, säger SJs vd Crister Fritzson.

SJ fortsätter arbetet med att sänka sina kostnader för att klara av framtida behov av investeringar och satsningar, till exempel höghastighetståg.

– Vi satsar på det som våra kunder behöver och efterfrågar och slutar göra sådant som resenärerna inte är beredda att betala för, säger SJs vd Crister Fritzson.

Intresset för att åka tåg och framförallt med SJ fortsätter att öka. Den ökade efterfrågan håller i sig över tid och de flesta av våra linjer går bra. Under kvartalet har antalet resenärer ökat med totalt 5,6 procent, jämfört med samma kvartal föregående år.

– SJ har de senaste åren lyckats genom förbättringar och sänkta kostnader göra linjer, som tidigare gick plus minus noll eller med underskott, lönsamma idag. Det är inte bara bra för SJs resultaträkning, det är enormt tillfredsställande för alla som jobbar på SJ och kommer kunderna tillgodo genom lägre priser. Vi gör mer, bättre och billigare, vilket är en bra grund när konkurrensen om resenärerna tilltar, säger SJs vd Crister Fritzson.

Ämnen

Kategorier


Varje dag reser 85 000 kunder med SJ AB och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ AB kör dagligen 440 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2014 omsatte SJ 9 miljarder kronor.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.