Gå direkt till innehåll
SJ förlänger tågen så att så många som möjligt ska kunna resa under dagen.
SJ förlänger tågen så att så många som möjligt ska kunna resa under dagen.

Pressmeddelande -

Följdeffekter på tågtrafiken med anledning av gårdagens attentat i Stockholm

SJ gör allt vi kan för att alla resenärer ska kunna ta sig till sina destinationer under dagen. Men situationen ger följdeffekter på tågtrafiken och fortsatta störningar kan förväntas även under lördagen.

Efter gårdagens misstänkta terrordåd stoppades all tågtrafik till och från Stockholm C från 16-tiden och fram till midnatt.

SJ gör allt vi kan för att alla resenärer ska kunna ta sig till sina destinationer under dagen. Det innebär att vi nu arbetar för att få tåg och personal på rätt ställe för att kunna köra trafiken idag enligt tidtabell. Men situationen ger följdeffekter på tågtrafiken och fortsatta störningar kan förväntas även under lördagen.

I dagsläget har vi beslutat att ställa in 13 tåg, det rör såväl snabb- som regionaltåg. Det kommer vara ont om plats ombord, men vi kör alla tåg och förlänger tåg i den utsträckning vi kan.

Resenärer bokar om på sj.se

Alla bokade resenärer som drabbas av inställda eller försenade tåg försöker vi kontakta via sms för att informera om vad som gäller för enskilda resor. Vi ber så många som möjligt att själva boka om sina resor via störningsombokningen på sj.se. Vi har även satt in alla tillgängliga resurser till vårt kundcenter och behöver man hjälp kan man även ringa dem. Men eftersom många behöver nå oss och uppmanar vi alla som kan att själva boka om sina resor. 

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1 100 avgångar från 275 stationer.

För pressbilder, reportage och nyheter besök SJ Nyhetsrum på nyhetsrum.sj.se.

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00