Gå direkt till innehåll
Elisabeth Hansson utsedd till CFO på SJ

Pressmeddelande -

Elisabeth Hansson utsedd till CFO på SJ

Elisabeth Hansson har utsetts till CFO för SJ-koncernen från och med 2022-04-01. Elisabeth har haft positionen som interim CFO sedan 1 september 2021.

Finansfunktionen ansvarar för att leda arbetet med koncernens affärsplanering, finansiell rapportering och analys samt inköp. Sedan i februari ingår även Strategienheten i organisationen.

Elisabeth ingår sedan tidigare i SJs koncernledning.

– Jag är väldigt glad över att Elisabeth nu blir en permanent del av vår ledningsgrupp. Hon har på kort tid bidragit till att förbättra både vår strategiska utblick och vår finansiella uppföljning. Elisabeth har lång erfarenhet av att framgångsrikt utveckla bolag och verksamheter inom den statliga och offentliga världen samt är en erfaren ledare och chef, säger SJs vd och koncernchef Monica Lingegård.

Innan Elisabeth kom till SJ har hon arbetat bland annat som Affärsområdeschef på PostNord, Marknadsområdeschef på Samhall, Partner på Boston Consulting Group samt Principal på McKinsey & Company.

– Jag är både stolt och glad över att få bli en del av ett bolag med en så central roll i att skapa ett hållbart framtida samhälle. SJ är mitt uppe i sitt största investeringsprogram någonsin där vi ska investera 12 miljarder i nya och upprustade tåg, vilket är en förutsättning för att vi ska vara framtidens sätt att resa. Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare bidra till att fortsätta utveckla både SJs strategi, styrning och rapportering i denna mycket spännande fas, säger Elisabeth Hansson.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

SJ Stockholmståg (pendeltågstrafiken)

Presskontakt Vardagar (08.00-16.00): 08-30 98 21 Övrig tid: 010-751 51 84
Peter Kraméus

Peter Kraméus

Presskontakt Tf. presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.