Gå direkt till innehåll
I morgon släpper SJ biljetter till vinterns resor, från den 15 december till den 17 mars.
I morgon släpper SJ biljetter till vinterns resor, från den 15 december till den 17 mars.

Pressmeddelande -

Dags för SJs stora biljettsläpp till vinterns resor

I morgon släpper SJ biljetter till resor över bland annat julen och sportloven, från och med den 15 december till den 17 mars. Totalt rör det sig om över 7 miljoner biljetter till drygt 22 500 avgångar.

Varje år är det ett biljettsläpp som uppmärksammas lite extra av våra resenärer – det som innehåller biljetter över julen, nyår och sportloven. Nu är tiden inne. Från klockan 09 i morgon onsdag finns resor från den 15 december till den 17 mars ute till försäljning.

– Totalt släpper vi biljetter till 22 568 avgångar på sj.se och i SJs app. Räknar man från tågens start- till slutstationer handlar det om över sju miljoner biljetter. I praktiken kan det alltså finnas ännu fler biljetter, säger Eva Nord, försäljningschef för SJs kommersiella trafik.

I år infaller julafton på en tisdag. Det innebär att de tre dagarna dessförinnan blir intensiva resdagar.

– Med fler resdagar finns fler möjligheter. Om våra kunder kan vara lite flexibla med resdag och avgångstid lär det finnas en tågresa för alla som vill ha en, säger Eva Nord.

Den 15 december startar tidtabellen som fortsätter över 2025. Bland annat börjar SJ köra nattågen Stockholm–Luleå/Kiruna/Narvik. Även dessa biljetter läggs i morgon ut till försäljning för perioden 15 december–17 mars.

Vid mycket hög belastning på sj.se och i SJs app placeras besökarna i en kö för att bokningssystemet ska fungera stabilt. Besökaren ombeds stanna kvar i kön tills den släpps in. Ofta handlar det bara om några minuter. Alla besökare behåller sin plats i kön i väntan på att släppas in på sj.se eller i appen.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens drygt 6 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

SJ för Sverige framåt

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – SJ för Sverige framåt.