Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Crister Fritzson en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste

Crister Fritzson har fått en otroligt fin listplacering. När Aktuell Hållbarhet presenterade årets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste, hade SJs vd placerat sig på femte plats, flankerad av ministrar och starka opinionsbildare. Med det är SJ det bolag som rankas allra högst i denna hållbarhetsmätning.

- Det är förstås väldigt roligt att vårt mycket medvetna hållbarhetsarbete uppmärksammas på det här sättet. SJ kan erbjuda hållbara resor till alla, det vill säga resor som inte bara är de mest klimatriktiga, utan även punktliga, säkra och prisvärda, säger Crister Fritzson.

När SJs populära tåg X 2000 började närma sig den tekniska livslängden valde SJ att rusta upp dem både tekniskt och komfortmässigt, i stället för att köpa helt nya tåg. Ett val helt och hållet byggt på hållbarhetsresonemang då det är betydligt mer klimatsmart och ekonomiskt fördelaktigt.

- Vårt största bidrag till samhället är att vi kan erbjuda hållbara resor till allt fler resenärer. Det gör vi med fler tåg, bättre punktlighet och lägre prisnivåer, säger Crister Fritzson.

Hör Crister Fritzson kommentera utmärkelsen och SJs hållbarhetsarbete i den korta intervjun nedan. 

Se hela listan på Aktuell Hållbarhets webbplats

Ämnen


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Marcus Fleetwood

Marcus Fleetwood

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.