Följ SJ

Crister Fritzson en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2018 10:24 CET

Crister Fritzson har fått en otroligt fin listplacering. När Aktuell Hållbarhet presenterade årets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste, hade SJs vd placerat sig på femte plats, flankerad av ministrar och starka opinionsbildare. Med det är SJ det bolag som rankas allra högst i denna hållbarhetsmätning.

- Det är förstås väldigt roligt att vårt mycket medvetna hållbarhetsarbete uppmärksammas på det här sättet. SJ kan erbjuda hållbara resor till alla, det vill säga resor som inte bara är de mest klimatriktiga, utan även punktliga, säkra och prisvärda, säger Crister Fritzson.

När SJs populära tåg X 2000 började närma sig den tekniska livslängden valde SJ att rusta upp dem både tekniskt och komfortmässigt, i stället för att köpa helt nya tåg. Ett val helt och hållet byggt på hållbarhetsresonemang då det är betydligt mer klimatsmart och ekonomiskt fördelaktigt.

- Vårt största bidrag till samhället är att vi kan erbjuda hållbara resor till allt fler resenärer. Det gör vi med fler tåg, bättre punktlighet och lägre prisnivåer, säger Crister Fritzson.

Hör Crister Fritzson kommentera utmärkelsen och SJs hållbarhetsarbete i den korta intervjun nedan. 

Se hela listan på Aktuell Hållbarhets webbplats

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.