Gå direkt till innehåll
Borås får nytt direkttåg till och från Stockholm med SJ

Pressmeddelande -

Borås får nytt direkttåg till och från Stockholm med SJ

Borås är den största stad i Sverige som saknat direkt tågförbindelse med huvudstaden, men nu ändras det. Från och med december i år vill SJ köra ett direkttåg till Stockholm på morgonen och tillbaka till Borås på eftermiddagen. Restiden blir tre och en halv timma.

Ansökningarna till den nya tågtidtabellen, som börjar gälla i december i år, har precis lämnats in. SJs största satsning i den nya tidtabellen är de nya direkttågen Borås-Stockholm. Måndag till lördag planeras för en avgång på morgonen Borås-Stockholm och måndag till fredag samt söndag planeras för en avgång på eftermiddagen Stockholm-Borås. Trafiken kommer att köras med SJs snabbtåg via Falköping och Skövde.

SJs nya linje Borås-Stockholm ger företag och privatpersoner möjlighet att resa klimatsmart och effektivt till och från huvudstaden. Morgontåget från Borås ankommer Stockholm klockan 9.20. Returen avgår 16.00. Det blir möjligt att resa fram och tillbaka till Stockholm på en dag för att till exempel genomföra viktiga möten eller hälsa på släkt och vänner.

Samtliga avgångar är direkta till och från Stockholm utan byten till buss eller annat tåg.

- Boråsarna reser redan mycket med tåg. Vår förhoppning är att de nu ska upptäcka hur snabbt och effektivt det går att ta sig till och från Stockholm med de nya direkttågen, säger Petter Essén, chef SJs trafik- och fordonsprogram.

SJ har under hela pandemin fortsatt att teckna nya företagsavtal på en stadig och hög nivå. Det är ett tecken på att intresset för klimatsmart resande finns kvar och kan komma tillbaka efter pandemin. Med direkttåget till och från Stockholm blir det enklare och snabbare för boråsare att välja ett klimatsmart alternativ att resa.

I september fastställer Trafikverket nästa års tidtabell och trafiken börjar köras i december.

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.

Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.