Gå direkt till innehåll
Arctic Circle Pass – upplev polcirkeln med SJs tåg

Pressmeddelande -

Arctic Circle Pass – upplev polcirkeln med SJs tåg

Nu blir det lättare att turista norr om polcirkeln. SJ inför en flexibel dagsbiljett som gör att turister kan kliva av och på tåget som de vill längs hela sträckan mellan Kiruna och Narvik.

– Intresset för Lappland och norra Sverige ökar framförallt bland tyskar, britter och japaner. Men vi vänder oss också till svenska turister och norrmän med det nya tågpasset, säger Malin Boshuis, chef för SJs utlandsförsäljning.

Arctic Circle Passet introduceras nu och den återbetalningsbara biljetten gäller som obegränsad endagarsbiljett i alla SJs dagtåg på sträckan Kiruna-Narvik.

– Vi vill förenkla spontanresande genom att resenärerna ska kunna kliva på och av tågen utan att ha en detaljerad resplan, säger Malin Boshuis.

Totalt finns det 18 stationer och hållplatser längs sträckan där resenärerna fritt kan stiga av och på, däribland Kiruna, Torneträsk, Abisko, Björkliden, Låktatjåcka, Vassijaure, Katterjåkk, Riksgränsen, Björnfjell, Katteratt och Narvik. Sträckan trafikeras vardera tre gånger om dagen i riktning både från Narvik och från Kiruna.

Biljetterna köps antingen via SJs Resebutiker, SJ Contact Center eller vanliga resebyråer. Biljetten är fullt återbetalningsbar om den återlämnas senast dagen före avresan.

– De senaste åren har intresset för resor kring polcirkeln ökat markant, framförallt bland tyska turister. Men både brittiska och japanska turister strömmar till  och allt fler nischade resebyråer som säljer resor till norra Sverige vänder sig till utlandsmarknaden. Det är norrskenet och midnattssolen som lockar, säger Malin Boshuis.

För mera information, kontakta SJs Pressavdelning: 010-751 51 84

 

Ämnen

Taggar


Varje dag reser 100 000 människor med SJ, Sveriges största tågoperatör. 5 400 anställda arbetar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör varje dag 700 avgångar och trafikerar 170 stationer, varav ett tiotal utomlands, bland andra Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2010 omsatte SJ 9 miljarder kronor. SJ säljer även evenemangsbiljetter och upplevelser runt om i Sverige. SJ erbjuder dessutom hotell och tågtaxi.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.