Följ SJ

Änglarna landar med tåg i Stockholm

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2013 14:00 CEST

Ett sexton vagnar långt SJ-tåg fullpackat med änglar.

Invasionen når Stockholm på söndag inför cupfinalen i fotboll mellan Djurgården och IFK Göteborg på Friends Arena.

Nu satsar vi stort på fler supportertåg i samarbete med Svenska Fotbollförbundet, säger Anette Vesterlund , ansvarig på SJ Charter.

Det nästan 1100 supporterplatserna ombord på det specialchartrade tåget gick åt som smör i solsken. På 90 minuter var tåget fulltecknat med Blåvitt-supportrar. SJ har bokat in ett extremt långt tåg, sexton vagnar, för att så många Göteborgssupporters som möjligt ska kunna åka med.

-  Att ta tåget direkt till Friends Arena är det bekvämaste och miljövänligaste sättet att titta på toppfotboll i Sverige. Svenska Fotbollförbundet är väldigt positivt och vi har redan bokat tre fotbollståg till VM-kvalmatcherna i höst, säger Anette Vesterlund.

Matcherna det handlar om är VM-kvalet mot Österrike och Tyskland från Malmö och Göteborg direkt till Friends Arena. Som på alla SJs evenemangståg finns både serveringsvagnar och tågvärdar samt vakter för att säkerställa att gästerna får en trevlig och behaglig resa.

För mera information, kontakta Anette Vesterlund, projektledare SJ Charter, 070-7559164, eller SJ Pressavdelning, 010-751 51 84

Varje dag reser 100 000 kunder med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 800 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2012 omsatte SJ 8,5 miljarder kronor.