Gå direkt till innehåll
Foto: Svante Örnberg
Foto: Svante Örnberg

Pressmeddelande -

Åk med SJs Pridetåg i sommar

I sommar förenar EuroPride de två städerna Stockholm och Göteborg. Genom ett gemensamt värdskap mellan Stockholm Pride och West Pride skapas en glädjefest som sträcker sig över tre veckor. För att uppmärksamma festivalen har ett av SJs snabbtåg folierats i regnbågens färger.

– Redan 2015 när vi ansökte om att få arrangera EuroPride i Stockholm och Göteborg sa vi att det vore fantastiskt med ett regnbågståg. Vi är väldigt glada att det har blivit verklighet och att både Pridedeltagare och även andra kommer att få ta del av SJs satsning, säger Britta Davidsohn, ordförande Stockholm Pride.

SJs Pridetåg kommer under sommaren synas på SJs snabbtågslinjer, bland annat sträckan Stockholm-Göteborg.

– Nu är det viktigare än någonsin att stå upp för allas lika värde. Med vårt regnbågståg hoppas vi sprida glädje och kärlek och samtidigt vara med och föra människor närmare varandra, säger Pernilla Johansson, Customer Market Manager på SJ.

EuroPride 2018 invigs i Stockholm och avslutas i Göteborg. Festivalen pågår i Stockholm 27 juli – 5 augusti och i Göteborg 14 augusti – 19 augusti. SJ är på plats i EuroPride Park under båda veckorna och bjuder alla på kaffe.

– SJ är en viktig aktör som, förutom att erbjuda miljövänliga resor, på allvar kan bidra till att förändra attityder. De har visat det förut och nu blir det mer synligt än någonsin med regnbågståget som på ett superhäftigt sätt lyfter upp hbtq-rättigheter, säger Tasso Stafilidis, ordförande West Pride.

SJs medarbetare är självklart också med och går i paraden, som äger rum den 4 augusti i Stockholm och den 18 augusti i Göteborg.

Om EuroPride

EuroPride är en gemensam festival som varje år uppmärksammas i Europa och står värd för samtal, debatt och nätverkande för en starkare kamp för lika rättigheter. EuroPride hölls för första gången 1992 i London och har sedan dess arrangerats i olika europeiska städer. I år är det tredje gången Stockholm Pride arrangerar EuroPride, och den här gången tillsammans med West Pride.

För vidare information

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 4 800 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.