Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

14 snabba regionaltåg till Laxå nya resecentrum

Den 27 juni invigs det nya resecentrumet i Laxå, som blir ytterligare ett nav i det ökande resandet med snabba regionaltåg på sträckan Göteborg – Skövde – Örebro ­– Västerås - Stockholm.

 Laxå ligger mitt i det allt populärare stråket för ökat regionalt resande till och från Göteborg i väster och Stockholm i öster.

 – Laxå ligger strategiskt med närhet till Örebro och har dessutom direkttåg till både Göteborg och Stockholm, säger Jan Kyrk, regionansvarig på SJ. Det ger möjlighet att kunna ta sig i flera riktningar utan tågbyte.

SJ kör totalt 14 avgångar per dag utan byten till och från de båda storstäderna, om man väljer att byta i Hallsberg finns dessutom ytterligare avgångar att välja på. Tågen är konsekvent SJs tvåvåningståg, Dubbeldäckaren, med en topphastighet på 200 km/h vilket ger attraktiva restider och möjlighet till en användbar stund ombord tack vare trådlöst Internet ombord.

Laxå med sitt nya resecentrum tillhör Örebro län och ingår därmed i SJs trafiksamverkan med länen i Mälardalen; Örebro, Sörmland, Västmanland, Uppsala och Stockholm. Länstrafikens månadskort gäller till exempel både på SJs tåg och på Länstrafikens bussar.

För mera information, kontakta SJs Pressavdelning: 010-751 51 84.

Ämnen

Taggar

Regioner


Varje dag reser 100 000 människor med SJ och 5 000 medarbetare verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 600 avgångar och trafikerar 160 stationer mellan Köpenhamn och Narvik. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. 2011 omsatte SJ 8 miljarder kronor.

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Mikael Grinbaum

Mikael Grinbaum

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.