Gå direkt till innehåll
Vintertåg till Vemdalen

Nyhet -

Vintertåg till Vemdalen

I vinter kan skidturisterna ta tåget till Vemdalen. Den 22 december startar SJs, Inlandsbanans och Destination Vemdalens samarbete kring ett dagtåg mellan Stockholm och Röjan station.

SJs tåg går till Mora, där det är byte till inlandsbanan och från Röjan station bussas därefter tågresenärerna direkt till Vemdalens tre skidområden - Klövsjö/Storhogna, Vemdalsskalet, och Björnrike. Dagtågen går dagligen, fram till den 21 april, med undantag för julafton.

– Att vi nu får en daglig tågförbindelse med Stockholm betyder mycket för bygden och besöksnäringen. Det är en viktig faktor för att öka gästvolymen och därmed få avkastning på investeringarna, säger Torgny Svensson, SkiStars Destinationschef i Vemdalen i en kommentar.

Samma datum startar nattåg mellan Malmö/Göteborg och Röjan. Det så kallade Snötåget körs av Tågåkeriet i samarbete med Inlandsbanan. Tåget anländer till Röjan på måndag morgon och därifrån får resenärerna åka buss till Vemdalen. Destination Vemdalen har investerat i egna sovvagnar för att klara trafiken.

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00