Följ SJ

VD för SJs trafik i Västra Götaland utsedd

Nyhet   •   Apr 20, 2012 16:02 CEST

Jan Jansson blir ny VD för SJ Götalandståg AB, det SJ-dotterbolag som ska driva den nya trafiken i Västra Götaland åt Västtrafik.

Jan Jansson kommer närmast från arbetet som Chef Trafik på SJ där han bland annat har ansvar för SJs 670 lokförare.

 - Jag är mycket glad att Jan Jansson tar detta viktiga uppdrag. Jag är övertygad om att han kommer att etablera ett gott samarbete med Västtrafik och dess resenärer. Det första steget blir att se till att de nya medarbetare som kommer in i SJ-familjen känner sig riktigt välkomna och får en bra start i arbetet hos oss, säger SJs VD Jan Olson.

Jan Jansson kommenterar sin nya uppgift:

- Det här känns väldigt spännande, vi ska se till att Götalandståg blir ett tryggt och bekvämt alternativ för pendlarna i regionen.  

Jan Jansson har arbetat på SJ i nästan fem år, först som produktionsområdeschef för lokförarna i västra Sverige, sedan både Syd och Väst då de slogs ihop till en enhet. Sedan några är har han ansvaret för hela Trafikenheten inom SJs division för Trafik & Service.

FAKTA
SJ tar från och med 1 maj tar SJ över trafiken med regiontåg inom Västra Götaland, utom Kinnekullebanan. Trafiken omfattar även pendeltågen Göteborg-Kungsbacka och Göteborg-Alingsås samt trafik till och från Nässjö i Jönköpings län. Trafiken körs på uppdrag av Västtrafik, som är ansvarig huvudman för kollektivtrafiken inom Västra Götaland.

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, telefon 010-751 51 84