Följ SJ

​Varannan resenär väljer tåget i jul

Nyhet   •   Nov 29, 2016 16:14 CET

Åka skidor, hälsa på släkten eller åka till en storstad för att fly undan julstöket. Hälften av alla som reser under jul och nyår väljer tåget, visar en ny undersökning.

Jul- och nyårshelgen är en av årets största reseperioder. En undersökning som SJ gjort visar att 7 av 10 planerar att göra en resa i Sverige. Mer än hälften av de som planerar en resa i jul kommer att resa med tåg.

Enligt undersökningen väljer resenärerna tåget för att det är bekvämt. Att det är enkelt och att det är mer miljövänligt än andra färdsätt är andra vanliga orsaker till varför man väljer tåget. Dessutom är det prisvärt, säkert och ger möjlighet att arbeta ombord.

Att tågresenärerna värdesätter bekvämligheten avspeglas även i vad de gillar att använda tiden ombord till. Sova och vila, läsa böcker, lyssna på musik och äta mat eller fika är och också favoritaktiviteter på tåget, enligt undersökningen.

Undersökningsbolaget Mind Research genomförde en undersökning bland SJs Prio-medlemmar under perioden 5-13 oktober. Webbenkäten skickades ut till 4683 personer och 1328 SJ Prio-medlemmar deltog i undersökningen.