Gå direkt till innehåll
Tågsemestra i Bergslagen under sommaren

Nyhet -

Tågsemestra i Bergslagen under sommaren

För tredje året i rad erbjuder Tåg i Bergslagen sommarkortet, vilket gör det enklare att tågsemestra på hemmaplan. Kortet ger resenärerna tillgång till obegränsat resande under tre sammanhängande dagar.

- Med sommarkortet blir det enklare att tågsemestra inom Bergslagen. Kortet är väldigt uppskattat och under fjolåret såg vi ett nytt rekord i antalet sommarkortsresenärer. Detta är givetvis positivt, inte minst för klimatet. Nu gör vi det dessutom ännu enklare att få tag i kortet, säger Martin Drakenberg, affärschef vid SJ.

Årets sommarkort kommer i två olika varianter, och ger resenärerna möjlighet till obegränsat resande under tre sammanhängande dagar med Tåg i Bergslagen. Reseperioden sträcker sig mellan den 24 juni och 18 augusti, vilket ger resenärerna goda möjligheter att utforska och upptäcka Bergslagens både mer och mindre kända platser.

- Att resa klimatsmart ligger i tiden och allt fler resenärer blir angelägna om att minska det egna klimatavtrycket. Resultatet av detta är tydligt, allt fler väljer tåget och under fjolåret slog SJ nytt resanderekord med nära 32 miljoner resenärer, säger Martin Drakenberg.

Utöver Tåg i Bergslagen ger sommarkortet tillgång till läns- och lokalbussarna inom Dalarna, Västmanland och Örebro län.


Fakta – Sommarkortet

Sommarkortet ger resenären möjlighet att under tre sammanhängande dagar resa obegränsat under kortets giltighetsperiod. Giltighetsperioden för kortet sträcker sig mellan den 24 juni och den 18 augusti 2019.

Kortet finns tillgängligt från den 1 juni till den 15 augusti via SJs digitala kanaler och kundservice. Men också via ett flertal återförsäljare, bland annat Resia och BIG-travels butiker samt Visit Dalarnas turistbyråer.

Sommarkortet finns i två varianter

  • Vuxenkortet (26-64år) med upp till två barn (ej fyllda 16år) – 300kr
  • Rabatterat sommarkort för barn, ungdomar, studenter och pensionärer – 200kr

Resenären kan resa med samtliga Tåg i Bergslagens avgångar, men också via läns- och lokalbussarna inom Dalarna, Västmanland och Örebro län. Kortet gäller inte ombord på X-Trafik eller SJs tåg.

För mer information om sommarkortet besök http://www.sj.se/tibsommar

För reseinspiration besök https://sommarkortet.tagibergslagen.se/smultronstallen/


För vidare information

Martin Drakenberg, Affärschef SJ, 010-751 50 99, Martin.Drakenberg@sj.se

SJs Presstjänst, 010-751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84

Relaterat innehåll

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 6 600 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.