Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Tåg ersätts med buss när Trafikverket bygger om norr om Stockholm under Kristi himmelsfärd

Under Kristi himmelsfärdshelgen stänger Trafikverket av tågtrafiken mellan Bålsta och Stockholm för spårutbyggnad mellan Barkarby och Kallhäll. Det innebär att järnvägen är avstängd från och med klockan 22.25 onsdagen den 8 maj till och med måndagen den 13 maj klockan 04.30. Under avstängningen bussersätter SJ tågtrafiken med buss mellan Bålsta – Stockholm och Bålsta – Sundbyberg.

För den som reser mellan Örebro/Västerås – Stockholm innebär det att tågen går till Bålsta, där de vänder. Resenärerna får sedan åka vidare med buss mot Sundbyberg respektive Stockholm. I Stockholm ankommer och avgår bussarna från Cityterminalen och i Sundbyberg går de till Sundbybergs station. Restiden blir ca 45 minuter längre än normalt. Även tågtrafiken Göteborg - Hallsberg- Örebro-Arboga-Västerås - Stockholm berörs.

– Vi förstår att det blir besvärligt för våra resenärer, när de inte kan åka som vanligt, men vi gör allt för att resan ska gå så smidigt som möjligt. Vi kommer att ha extra personal ute på stationerna för att hjälpa våra resenärer till rätta och vi informerar brett om vad som händer i trafiken, säger Thelma Henrysson på SJ Pressavdelning.

SJ kommer även att göra utrop i tågen för att informera alla resenärer så att de kan planera sin resa. Alla som prenumererar på SJs kostnadsfria sms-tjänst med trafikinformation får kontinuerlig information.

All aktuell trafikinformation finns även på www.sj.se, som uppdateras kontinuerligt.

För frågor om SJs trafik med separata tidtabeller under banarbetet, www.sj.se/trafikinformation  

För övriga frågor om banarbetet,  www.trafikverket.se

För mera information, kontakta SJ Pressavdelning, 010-751 51 84.

Ämnen

Taggar


SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg

Presskontakt

SJs pressavdelning

SJs pressavdelning

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Stephan Ray

Stephan Ray

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Anton Almqvist-Källén

Anton Almqvist-Källén

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets presstjänst

Trafikverkets presstjänst

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00