Följ SJ

Ta X 2000 till Köpenhamn hela sommaren

Nyhet   •   Apr 10, 2019 07:30 CEST

SJ kör dagliga avgångar med X 2000 mellan Stockholm och Köpenhamn hela sommaren.

Nu släpper SJ sommarens biljetter och under hela sommaren 2019 körs X 2000 mellan Stockholm och Köpenhamn, även under banarbetet med den så kallade Getingmidjan.

Till skillnad från förra sommaren kommer SJ att ha dagliga avgångar till Köpenhamn, även i samband med banarbetet med Getingmidjan, vilket innebär att snabbtågen söderut avgår och ankommer Stockholm Södra istället för Stockholm Central.

- Att upprätthålla trafiken till Köpenhamn under sommaren är viktigt för oss. Vi tittar på resvanorna hos våra resenärer och vart de vill åka, och vi ser att intresset för att välja tåget till Köpenhamn och vidare ut i Europa är stort under sommaren. Därför känns det både angeläget och kul att vi i år kan köra fem tåg om dagen hela vägen från Stockholm till Köpenhamn trots banarbetet med Getingmidjan, säger Petter Essén, affärschef på SJ.

Även under resten av året ökar antalet resenärer som väljer tåget mellan Stockholm och Köpenhamn. Köpenhamn som stad och att X 2000 ansluter både till flyget på Copenhagen Airport och tågen vidare ut i Europa på Köpenhamn H, gör att ännu fler väljer det klimatsmarta tåget för sin resa från Stockholm, Östergötland och Småland till Danmark. SJ kör idag sju dagliga avgångar i varje riktning hela vägen mellan Stockholm och Köpenhamn och har enligt Petter Essén planer på att utöka det:

- Vi har tydliga expansionsplaner för SJs trafik till och från Danmark. Under de kommande åren utrustar vi samtliga X 2000 för att kunna köra till Danmark och vi investerar i en flotta helt nya snabbtåg som också ska kunna köras till Danmark. Vårt mål är att köra tåg varje timme både till Stockholm och till Göteborg från Köpenhamn. På så sätt kan vi bli ett ännu smidigare alternativ för resenärer till Danmark och kontinenten, säger Petter Essén.

Fakta Getingmidjan:

Från 24 juni till och med 18 augusti 2019 kommer tågen mellan Stockholm och södra Sverige stanna på Flemingsbergs station och Stockholm Södra istället för på Stockholm Central i samband med det omfattande banarbetet i centrala Stockholm.