Följ SJ

SJs resenärer påverkas av SLs avstängning av pendeltågsstation Stockholm City

Nyhet   •   Jul 13, 2018 11:22 CEST

SL valde den 13 juli att stänga pendeltågsstationerna Stockholm City och Odenplan på grund av säkerhetsskäl, då rulltrapporna inte kan köras på ett för resenärerna säkert sätt. Från och med måndag den 16 juli är Stockholm Odenplan öppen för trafik igen.

Då Trafikverket genomför en upprustning av sträckan Stockholm Central – Stockholms Södra under sommaren hänvisas SJs tågresenärer som reser söder om Stockholm till tågstationerna Stockholm Södra och Flemingsberg. I och med att Stockholm City nu är stängd behöver resenärer istället ta tunnelbanan till och från Mariatorget, för att sedan gå 5 minuter till Stockholms Södra. Kundvärdar finns på plats för att visa vägen. Den som kommer resande med SJ tåg söderifrån och ska till Uppsala, kan åka med SLs pendeltåg från Stockholm Södra/Flemingsberg till Uppsala. De SJ resenärer som har köpt en SL-biljett för pendeltåg via SJ kan använda den på tunnelbanan.

-Vi gör vårt allra yttersta för att informera SJs resenärer i samarbete med SL och Trafikverket. Vår förhoppning är att stationerna kan öppna så snart som möjligt. Vi vill tydliggöra att våra resenärer har information på sin biljett om vilken station SJs tåg avgår ifrån. Att man håller sig uppdaterad via SLs och SJs hemsida, säger Monica Berglund, SJs stf Kommunikationsdirektör.

Det finns ingen prognos för när pendeltågsstation Stockholm City öppnar igen. För aktuell information se SLs hemsida.