Gå direkt till innehåll
SJ erbjuder fler nattåg till Jämtland

Nyhet -

SJ erbjuder fler nattåg till Jämtland

Under den kommande vintersäsongen ökar SJ tågturerna till och från Jämtland. Under 2017 kommer SJ att köra nattåg 115 nätter, jämfört med planerade 100, på sträckan Stockholm-Östersund-Duved.

SJ genomför regelbundet kundundersökningar och frågar resenärer som åker med både natt- och dagtågen. Sammantaget visar dessa uppföljningar att kundnöjdheten ligger något över genomsnittet för andra tåglinjer.

– Vi har förbättrat vårt bokningssystem vilket bland annat har visat sig med en ökning i nattågstrafiken totalt sett i landet, och vi tror att det finns ökad potential även till Jämtland, säger Caroline Åstrand, chef för SJs produktdivision.

Under sommaren har det varit ett stort intresse för SJs tåg till Jämtland. Satsningen på fler platser på nattågen samt restaurangvagn med ett brett sortiment av mat och dryck gav resultat. Även dagtågen hade en bra utveckling.

– Samarbetet med Jämtland-Härjedalsregionen fungerar bra. Ett resultat av samarbetet är att vi nu kör fler nattåg till Jämtland med början under vintersäsongen. Vi känner ett stort stöd från regionen, säger Caroline Åstrand

SJ kör två dagliga dagtåg, ett snabbtåg och ett InterCitytåg, året runt till och från Jämtland och nattåg under de delar av året då efterfrågan på resor är störst.

För mer information:
SJ press: 010 – 751 51 84, press@sj.se

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

SJ Kundservice

SJ Kundservice

Presskontakt www.sj.se/kontakt
SJs pressavdelning (enbart för journalister)

SJs pressavdelning (enbart för journalister)

Presskontakt 010-751 51 84
Tobbe Lundell

Tobbe Lundell

Presskontakt Presschef 010-751 51 84
Martina Nord

Martina Nord

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Jonas Olsson

Jonas Olsson

Presskontakt Presskommunikatör 010-751 51 84
Trafikverkets pressjour

Trafikverkets pressjour

Presskontakt 0771-31 15 00
Jernhusens huvudkontor växel

Jernhusens huvudkontor växel

Presskontakt 08-410 626 00

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.
Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa.