Följ SJ

Ny presschef på SJ

Nyhet   •   Jun 15, 2016 13:17 CEST

Niclas Härenstam har utsetts till chef för press och public relations på SJ. Han har en bred bakgrund från resebranschen och kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef för Trafikverket Planering. Den 15 augusti tillträder han och kommer då att ingå i ledningsgruppen för SJs kommunikationsavdelning.

Niclas har bland annat arbetat som presschef på SAS Sverige AB och LFV Stockholm-Arlanda Airport. Niclas har också ett förflutet som journalist.

– Niclas bär med sig en gedigen kunskap och erfarenhet från resebranschen och är van att arbeta med organisationer som har många mediakontakter. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta utveckla SJs kommunikationsarbete tillsammans med Niclas och övriga medarbetare inom kommunikationsavdelningen, säger Malou Sjörin, SJs kommunikationsdirektör.

Från och med den 15 augusti kommer Niclas att leda SJs enhet press & PR, som har fem medarbetare. Funktionen ingår i SJs kommunikationsavdelning, som leds av Malou Sjörin.

– SJ är ett av Sveriges mest spännande varumärken, och järnvägen är en framtidsbransch. Många har åsikter om SJ men alla är överens om företagets betydelse. Jag ser fram emot att få delta i den diskussionen, säger Niclas Härenstam.

För mer information, vänligen kontakta Niclas Härenstam, 0738 – 46 26 44

SJs presstjänst 010-751 51 84 eller press@sj.se